Hello Kirk

Kirk Franklins nye album ”Hello Fear” er et genhør med Kirk, som vi kender ham. Masser af gospel, masser af håb og masser af alt muligt andet – hiphop, tankevækkende tekster og fængende rap.Det er utroligt, at Kirk F. kan lave så mange cd’er, selvom han næste aldrig synger på nogle af numrene. Alligevel er jeg ikke i tvivl om, at det er hans musik, jeg lytter til, når jeg sætter albummet på. Jeg er vild med, at hans albums er så varierede musikalsk, samtidig med at han tager udgangspunkt i ægte smerte og ægte følelser.

Titlen virker umiddelbart lidt mystisk. Hello Fear får det næsten til at lyde, som om frygt (fear) er noget godt. Det er også navnet på den første sang, som handler om, hvordan frygten nemt kan komme ind på livet af os, og hvordan den ønsker at stjæle glæden ved livet. Selvom sangen hedder ”Hello Fear”, handler den i virkeligheden om at tage afsked med frygten. Et tema, som fortsætter i den næste sang.
Jeg synes, det er befriende at lytte til hans musik. Det er ægte. Ægte smerte, frygt og frustration, men også ægte håb, glæde og lys midt i det virkelige liv. Når jeg lytter til hans musik, bliver jeg glad. Han formår at bringe liv og live lyd ud i stuerne gennem en studieindspilning, hvilket er noget, som jeg virkelig godt kan lide.

Når jeg hører musik, er der primært to ting, som betyder noget for mig. Nummer et: Dybde i teksterne, og at jeg kan mærke musikken – mærke at de, der laver den, mener det. Nummer to: at musikken er godt lavet, og at albummet ikke er for ensformigt. Og når Kirk laver musik, får jeg begge dele.

Det er 4 år siden, at Kirk sidst sendte et album på gaden, ”The fight of my life”. Hvis jeg sammenligner de to albums, så synes jeg, at det nye album har en lille smule mere af ”den gamle Kirk”. Jeg synes, han er tilbage ved sin helt egen ”Kirk”-gospel-lyd.
Hvis man er til Kirk Franklin, så er man til ”Hello Fear”. Man får, hvad man regner med, altså lidt af det hele. Og det er en god ting!

Karsten