Israels militær forbereder sig på krig på flere fronter

Israel har på baggrund af omvæltningerne i Mellemøsten afholdt militærmanøvrer for at forberede sig på en total krig over flere fronter samtidig – mod Hizbollah, Syrien og Hamas.I militærmanøvren deltog ikke soldater, men overordnede officerer for at indøve dem med at træffe beslutninger i tilfælde af en omfattende krig. Manøvren omfattede alle tre værn – hæren, flåden og luftvåbnet.

Det var den første militærmanøvre, der blev overværet af den nye generalstabschef, general Benny Gantz. Den var organiseret af chefen for militærkollegiet, generalmajor Gershon Hacohen, der siger, at den havde til hensigt at forberede militæret på en fremtidig krig i lyset af de nylige ændringer i regionen, og at militæret vil “træne i at formulere nye forståelser”.

Et scenario under manøvren var en krig mod Hizbollah i Libanon, forårsaget af et terroristangreb i udlandet, såvel som involvering af Syrien, Hamas og Iran.

Blandt Israels nye våben er “Iron Dome” anti-raket forsvarssystemet, som er blevet placeret nær Beersheba i Negev-ørkenen, efter at over 100 raketter og mortergranater fornylig er blevet afskudt fra Gaza-striben mod det sydlige Israel.

Forsvarsminister Ehud Barak siger om “Iron Dome”, at det ikke er en “100 procents løsning”, og at det vil vare flere år, før Israel er udstyret med flere sådanne batterier.
“Iron Dome” er produceret af Rafael miitærfabriken og er det laveste niveau i Israels flere-lags forsvarssystemer. Det skal suppleres af “Davids slynge”, som er under udvikling for at stoppe raketter af mellem-rækkevidde. På øverste niveau opererer Israel “Arrow-2” missilet og er ved at udvikle “Arrow-3”, som ventes at blive operationsklar i 2015.