Jordskælv ryster Israel – mange frygter det værste

Rystelserne kom fra et jordskælv, hvis epicenter var i havet 120 km øst-nordøst for Iraklio på den græske ø Kreta. Det målte 5.6 på Richter skalaen.Politiet i Israel oplyser, at det har fået hundreder af opringninger fra bekymrede mennesker om rystelser, men at der ikke rapporteres om tilskadekomne.

Ifølge Israels Geofysiske Institut blev jordskælvet især mærket i det nordlige Israel, omfattende byerne Safed og Naharia.

Hundredvis af israelere – fra Beersheba i syd, over Jerusalem og det centrale Israel til Sharon-regionen – mærkede rystelser.

En indbygger i byen Kiriat Gat i det sydlige Israel beretter, at genstande i hans bolig rystede, mens en indbygger i Rishon LeZion, lidt syd for Tel Aviv, rapporterer, at han først troede, at han var svimmel.

– Men da min søn også mærkede rystelser, forstod jeg, at det var et jordskælv, siger han.

En indbygger i byen Kiriat Ono, øst for Tel Aviv, siger:

– Jeg sov og blev vækket af jordskælvet. Det varede flere sekunder.

Israel er blevet ramt af mange jordskælv, de fleste af relativt mindre dimensioner. Men der har også været større skælv, med påfølgende store tab af menneskeliv. Sagkyndige frygter, at man kan forvente et jordskælv i Israel måske på størrelse med det, der ramte Haiti ifjor.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Israelernes indstilling til en mulig jordskælvskatastrofe er imidlertid ret ubekymret, til trods for at den israelske ombudsmand, Micha Lindenstrauss, i slutningen af marts udstedte en rapport, der afslørede, at Israel ikke havde gjort noget reelt for at forstærke bygninger og infrastruktur i det sidste 10-år.

– Israel er uforberedt på et større jordskælv, og en advarsel om dette skulle være et rødt flag foran statsministeren og regeringen, skrev Lindenstrauss i sin rapport.