Kender du ingen grænse?

Nej, Jobmission hjælper kristne med at bosætte sig i lande, hvor netop kristne forfølges.
Kender du ingen grænser? Sådan kunne man spørge evangeliet.

Nicolaj Wibe i fuld gang med at undervise en flok børn i Indien.

Og ”det” svarer: ”Nej, det gør jeg ikke. Jeg er grænseløs.”
Det siger Nicolaj Wibe, landssekretær i Jobmission, der nu på tredje år støtter kristne, der bosætter i lande, hvor kirken er trængt.
– Mange af disse lande tillader ikke traditionel kristen mission. Men da evangeliet ikke kender til grænser, må man jo bruge sin kreative sans, og den hedder jobmission, siger han.
Og med jobmission mener han, at kristne arbejder eller studerer i lande, der ikke byder almindelige missionærer velkommen. Her kan de så leve deres kristenliv ud og lade et ord om Jesus falde i ny og næ.

Flere og flere vil rejse ud

Jobmission er et arbejdsfællesskab mellem tre missionsorganisationer.
– Flere og flere kristne henvender sig via Jobmission.dk for at få støtte, hjælp og vejledning til at komme på job eller studie i et land, hvor den kristne kirke er trængt. Der er også lokale kristne fra de pågældende lande, der henvender sig til Jobmission for at høre, om de kan hjælpe job-udsendinge på vej, fortæller Nicolaj Wibe.
Men er det ikke farligt?
– Al mission er farlig. Det er gademission i en dansk storby også. Men som kristen i fx et muslimsk land er det oplagt, at man skal opføre sig respektfuldt og udvise stor agtelse for lokale traditioner og følelser. Jobmission tilbyder kurser i adfærd og sikkerhed, inden man rejser ud.

Face to face

– På Jobmission er man bare den, man er, siger Nicolaj Wibe! Passer sit arbejde eller studie, hygger sig med venner og kolleger, og får, på naturlig vis, ganske mange samtaler om tro og kristendom. Som en jobudsending fra Asien siger: ”Jeg kan ikke gå en tur på ga-den, uden nogen spørger mig, om jeg er kristen”.
Der er omkring 60 lande i verden, der ikke tillader kristen mission. Det handler om 3,9 milliarder mennesker. De kan dog nås med kristen radio og TV, fx via SAT7. Men nås kun face to face via Jobmission.
/sl