Stor påskekoncert i Vejle

Opfører den moderne påskemesse ”Gloria”, som Oslo Gospel Choir har gjort kendt.Påskekoncerten i Vor Frelsers Kirke i Vejle er i år ”Gloria”, som er skrevet af Oslo Gospel Choirs Thore W. Aas.

De to Vejle-kor, solister og musikere, med maestroen Erik Linow i midten, glæder sig til at synge påsken ind Palmesøndag.

Påskekoncerten løber af stabelen Palmesøndag kl. 15, og her medvirker både kirkens ungdomskor med 25 sangere og kirkens koncertkor The United Saviour Singers med 50 sangere, foruden en række solister og musikere.
Koret har arbejdet med værket i 3 måneder. Det er kirkens organist, Erik Linow, der har indstuderet det hele, og han dirigerer også den timelange koncert.
Ophavsmanden til ”Gloria” er norske Tore W. Aas, der er mest kendt i rytmiske genre, som grundlægger af Oslo Gospel Choir, der i 90’erne solgte over en million cd’er. Men her henter han inspiration fra irsk, keltisk, gregoriansk, klassisk og gospelmusik.
’Gloria’ er skrevet for 4 til 6-stemmigt kor og otte solister, hvoraf de 3 hentes udefra og resten fra korene. Hovedvokalsolisterne er Anette Mouritsen, Thomas Jensen og Tuan Minh Hoang. Orkesteret består af Laif Møller Lauridsen, guitar, Tom Pedersen, keyboard, Jeppe Smith-Olsen, kontrabas og Mikkel Möglich, trommer. De skal klare de krævende akkompagnements- og stemningsskabende opgaver.
– ”Gloria” består af 11 satser og gør overordnet brug af den gamle romermesses led Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei. Derudover er der andre smukke omkransende og interluderende satser, forklarer Erik Linow, der også jævnligt anmelder musik i Udfordringen.
– Det er et beåndet og bevægende værk af stor styrke, der også har været til inspiration for andre komponister af moderne rytmisk kirkemusik.
De kristne evangeliske tanker og påskebudskabet om Jesus som offerlammet er tekstligt set trukket stærkt op. Teksten synges i hovedsagen på dansk.
Billetter kan købes forlods på kirkens kordegnekontor eller ved døren, hvis der er plads.
Koncerten bliver i øvrigt gentaget i Give Kirke samme aften.
Henri.