6-årig skriver brev til Gud – ærkebiskoppen svarer

En lille pige fra Skotland havde et spørgsmål til Gud, men det var ærkebiskoppen, der svarede.Hvordan blev Gud opfundet? Det funderede seksårige Lulu over, og derfor skrev hun et brev til Gud for at spørge om det.

Ærkebiskoppen af Canterbury, Rowan Williams svarede på Lulus brev.

Inden brevet blev sendt afsted, viste Lulu det til sin far, freelancejournalist og blogger fra Edinburgh, Alex Renton, for Lulu vidste jo ikke, hvordan man rent faktisk sender breve til Vorherre.
Første ide var at brænde brevet – ligesom børn gør med breve til julemanden, men det ville jo ikke gøre datteren meget klogere, mente Alex Renton.
Derfor scannede han brevet ind på computeren og begyndte ellers at sende det rundt med e-mail til højtstående personer fra forskellige kirkeretninger.
Det gav ikke pote mange steder, men så fik han pludselig en mail tilbage om, at en højtstående person fra Den engelske kirke ville svare hans datter. Den højstående person viste sig at være ærkebiskoppen af Canterbury, Rowan Williams, som er Den engelske kirkes øverste leder og hele den anglikanske kirkes åndelige overhoved på verdensplan.

Brevet og svaret

Til Gud. Hvordan blev du opfundet?
Kærlig hilsen Lulu

Kære Lulu – Der er ikke nogen, der har opfundet mig – men mange mennesker opdager mig. De opdager mig, når de kigger på verden og tænker, at den er meget smuk eller meget mystisk og undrer sig over, hvor det alt sammen kommer fra. De opdager mig, når de er meget, meget stille med sig selv og føler en slags fred og kærlighed, som de ikke havde forventet. Så fandt de på ideer om mig – nogle af dem fornuftige, og nogle af dem ikke så fornuftige. Fra tid til anden sendte jeg dem tegn – specielt i Jesu liv – og hjalp dem til at komme tættere på det, jeg i virkeligheden er. Men der er ikke noget eller nogen før mig, som opfandt mig. Lidt ligesom én, der skriver en historie i en bog, så startede jeg med at finde på historien om verden, og siden opfandt jeg mennesker som dig, der så kan stille mig svære spørgsmål.

Og så ville han sende dig en masse kærlighed og takke af. Jeg ved, at han normalt ikke skriver breve, så jeg må gøre mit bedste på hans vegne. Med kærlig hilsen fra mig til dig.
+ Ærkebiskop Rowan

Overraskende svar

Alex Renton syntes, at det var et fint svar, som datteren også kunne forstå sin unge alder til trods.
– Jeg fandt nogle billeder af ham (ærkebiskoppen, red.) på internettet og viste dem til Lulu. Hun kunne godt lide hans skæg, skriver Renton på sin blog og fortæller, at han læste brevet op for Lulu, og at hun især godt kunne lide ideen om Gud og hans historie.
– Jeg har en helt anden idé om det, men hans er også god, sagde Lulu bagefter om ærkebiskoppens svar.