Anerkendt forsker kritiserer nyateisme

Den anerkendte engelske forsker Martin Rees kritiserer nu åbent de nyateistiske strømninger.Det sker, efter han er blevet kritiseret kraftigt fra egne rækker for at tage imod den såkaldte Templeton-pris, der har fået øgenavnet “den kristne Nobelpris”, skriver Kristeligt Dagblad.
Rees er selv ikke-troende, men udtaler til flere aviser, at den nyateistiske kritik af kristendommen, som den er repræsenteret ved fx biologen Richard Dawkins, er blevet så aggressiv, at den i virkeligheden kun gavner de fundamentalistiske kræfter, den prøver modarbejde.
– Vi skal stræbe efter fredfuld sameksistens med de mindre dogmatiske, religiøse strømninger, der tæller mange fremragende videnskabsfolk blandt deres tilhængere, skriver Martin Rees i et indlæg i det engelske magasin New Statesman.