Kristus-legender i børnehøjde

Otte af Lagerlöfs bedste ”Kristuslegender” er i en meget flot illustreret, ny udgave – genfortalt for børn på en måde, så de er velegnet til oplæsning.
Mange voksne kender og glæder sig over Selma Lagerlöfs Kristuslegender, men de er egentlig skrevet for børn og udkom første gang i 1904. Desværre er det gået sådan, at mange børn vil have svært ved at forstå sprogbrugen i dem i dag.
Det har Werner Fischer-Nielsen nu rådet bod på, og der ligger nu en forkortet og nyfortalt udgave. Det har legenderne bestemt ikke tabt ved – måske tværtimod, for nu er de tilgængelige for børn i 2011, og det skal vi glæde os over.

Bliver glad af at læse dem

Den nye bog, Rødhalsen og andre fortællinger, indeholder et udvalg af Selma Lagerlöfs Kristuslegender. Nemlig otte af de bedste: Den hellige nat – De vise mænds brønd – Bethlehems barn – Flugten til Egypten – I Nazaret – I templet – Den hellige Veronikas svededug – Rødhalsen.
Man bliver så glad, når man læser dem – ikke mindst når man læser dem højt for børn. Bogen er fantastisk flot illustreret af Esben Hanefelt Kristensen, som vi kender fra mange udgivelser.

Forstod værdien af trekanten: barnet – bogen – den voksne

Selma Lagerlöf indleder sine Kristuslegender med at sige til de kære børn: ”Jeg vil gerne fortælle jer nogle historier. De fleste har jeg hørt, dengang jeg var lille. Min farmor fortalte de allerbedste af dem, som jeg husker det, sad hun hele dagen og fortalte historier for mig. Vi sad i sofaen i hjørnet ved brændeovnen – dagen lang. Det er ikke helt rigtigt, men sådan husker jeg det. Og hvor er jeg taknemmelig for, at hun gjorde det”.
Selma Lagerlöf forstod værdien af denne trekant: barnet, bogen og den voksne – og gid denne trekant må være levende i rigtigt mange danske hjem, gerne med Kristuslegenderne.
Kristuslegenderne, som Selma Lagerlöf har skrevet dem, er farmors historier, men flere kom til. Historier fra søndagsskolen og kirken og med Selma Lagerlöfs kreative fantasi er de blevet til Kristuslegender for børn. Og de fortjener at blive læst højt for børn.

Selma Lagerlöf:
Rødhalsen og andre fortællinger
Genfortalt af Werner Fischer-Nielsen
Illustreret af Esben Hanefelt Kristensen
110 sider • 199 kr. • Unitas