Nye lovsange på dansk

Impact Church’s anden cd ”Hos dig” giver både gode lovsangsoplevelser og lidt forvirrende lydbilleder. Men lovsangene er god fornyelse til dansksproget lovsangsskat.
Nummeret Gud er god er intet mindre end fantastisk, det lyder godt, melodien fænger, og teksten fungerer perfekt. Det er lige sådan en sang, man har brug for at synge med på, både på en trist og en glad dag. Og det er bestemt ikke det eneste nummer, som er utrolig godt allerede ved første gennemlytning. Cd’en har adskillige lovsangsperler.
Desværre bliver en del af numrene svækket meget i deres udtryk på grund af en lidt distraherende sproglig lyd. Det skyldes en kombination af en forsanger med udenlandsk accent og en mixningsmæssig forvrængning på stemmen. Men det er ikke nok til at hindre mig i at høre numrene – man vænner sig til det.

Cd’en har ti numre og spænder fra de rockede lovsangstoner over i det mere melodiske med gode melodier og fin opsætning. Kunstnerne, som både selv har skrevet og udfører numrene, er primært kirkens lovsangsgruppe. Og lovsangene bærer præg af at være skrevet til daglig brug. De er enkle, men inderlige og indeholder hverdagskristendom fra overgivelse over taknemmelighed til nåde.

Lovsang er vigtig for Impact Church, som er ledet er Bruno og Rachel Knutzen. I forbindelse med udgivelsen fokuserer de på, hvordan ægte lovsang lader os mærke, at Gud er nær. Det er netop det, som er cd’ens styrke. Det kan godt være, at det ikke bliver min mest hørte cd nogensinde, men jeg kommer til at høre sangene, indtil jeg selv kan dem.
Og jeg håber, at lovsangsbandet i min kirke og mange andre steder vil benytte sig af denne fantastiske mulighed for at introducere flere velfungerende danskskrevne lovsange til gudstjenesten, for det passer numrene på denne cd perfekt til.
Eva