Kristne efterskoler: Medaljeregn i volley

Ved DM i efterskole-volley i slutningen af april var der både sølv- og bronzemedaljer til de kristne efterskoler, som endda besejrede nogle af idrætsefterskolerne.To gange sølv, en gang bronze og to fjerdepladser. Sådan så statistikken ud for de kristne efterskoler ved DM i efterskole-volley.

Sølvpigerne fra Solgården til højre og bronzedrengene fra Sædding til venstre.

DM’et foregik på idrætsefterskolen Klintsøgaard ved Sjællands Odde, hvor de ti kvalificerede hold af hvert køn kæmpede mod hinanden.
Hjemkomsten bød på heltemodtagelse for de stolte volleypiger fra Solgården og de mindst lige så stolte volleydrenge fra Sædding. For pigerne fra Solgården var det blevet til en sølvmedalje, og Sædding-drengene havde taget bronze.
Guldet formåede ingen af holdene at stjæle fra idræts- efterskolen Ikasts pige- og drengehold.

Kæmpestort

Erik Villadsen, som er volleytræner på Solgården, har svært ved at få armene ned:
– Det er kæmpestort. Selvfølgelig vidste jeg godt, at dette hold havde muligheder. Det er et godt hold, og de har arbejdet godt. Men samtidig er niveauet højt, og vi skulle blandt andet slå Haslev Idrætsefterskole for at komme så langt. Sølvmedalje er rigtig godt, når guldvinderne er klubspillere, som træner fem-seks gange så meget.

De øvrige medaljer fordelte sig så Djursland drenge vandt en sølvmedalje, og Haslev Idrætsefterskoles piger tog en bronze. Fjerdepladserne gik til Sydvestjyllands og Hedemølle efterskole.