Partier vil styrke indsats mod religiøs forfølgelse

Danske politikeres fordømmelse af især muslimske landes undertrykkelse af religiøse mindretal står ikke mål med problemets omfang. Det mener de borgerlige partier på Christiansborg.
Regeringen bør lære af USA, hvor religionsfrihed er et fast indsatsområde – blandt andet med en årlig rapport om vilkårene for trosfrihed i hele verden, lyder det fra Dansk Folkeparti. Det skriver Kristeligt Dagblad.
– Det her område skal opprioriteres. Vi har travlt med alle mulige andre menneskerettigheder, mens religionsfrihed, som bør være et af vore kerneområder, ikke får opmærksomhed nok. Det vil være godt at gøre det til en fast del af det udenrigspolitiske repertoire, siger udenrigsordfører Søren Espersen (DF), som har bedt udenrigsminister Lene Espersen (K) om at indkalde Egyptens ambassadør i Danmark for at få landets militære ledere til at standse overgreb mod kristne.
Både Venstre og De Konservative vil intensivere kritikken over for mellemøstlige og nordafrikanske lande, hvor antallet af overgreb på religiøse mindretal eskalerer.