Jann Sjursen: Minister gør grin med fattige

Rådet for Socialt Udsatte retter en harmdirrende kritik mod regeringen. Rådets formand, Jann Sjursen, føler sig ifølge Politiken holdt for nar i kampen for at hjælpe de ringest stillede danskere ud af fattigdommen.
– Det her er ikke nogen seriøs plan for, hvordan Danmark vil bekæmpe fattigdom. Jeg er personligt gal i skralden. Og endnu mere trist er det, at de fattige og mest udsatte i den grad bliver gjort til grin, fordi regeringen lukker øjnene for, hvad der skal til, siger Jann Sjursen til Politiken.
Regeringen mener, at Danmark kan reducere antallet af fattige med 22.000 personer. Skulle Danmark reducere antal fattige i forhold til vores befolkningsandel i EU, skulle målet være omkring 200.000 – altså ti gange så mange.
Reformprogrammet skulle være sendt til EU-kommissionen i april, men er endnu ikke afgået.
I programmet skal Danmark blandt andet beskrive, hvordan vi vil bidrage til EU’s fælles mål om at reducere antallet af fattige mennesker med 20 millioner i år 2020.
/sl