24 jøder og arabere arresteret under sammenstød på Jerusalem-Dagen

Det kom til voldshandlinger mellem jøder og arabere på den såkaldte “Jerusalem Dag” igår, da omkring 50.000 israelske demonstranter marcherede gennem dele af byen for at vise deres patriotisme ved 44-årsdagen for Jerusalems genforening under 6-dages krigen i 1967.24 personer – jøder såvel som arabere – blev arresteret af israelsk politi nær Damascus-Porten og Profeternes Gade under sammenstødene, hvor der blev kastet sten, var nævekampe, og der blev råbt racistiske skældsord. Tre personer såredes.

Marchdeltagerne var især fra det religiøst-zionistiske samfund, og de gik med flag fra Sheikh Jarrah-området gennem Jerusalems Gamle By til Vestmuren. Størstedelen var fredelige, men nogle udnyttede lejligheden til at indlede bølleoptøjer og vold. Alle forretninger i det muslimske kvarter var lukket, men flere af de unge marchdeltagere slog deres flagstænger mod de lukkede døre og vinduer.

Det kom også til sammenstød mellem unge israelere fra venstre- og højrefløjen. De venstreorienterede var kommet for at vise deres støtte til palestinenserne.

Jerusalem Politiets talsmand, Shmuel Ben-Ruby, siger, at antallet af arresterede iår var højere end i tidligere år, og at spændingen var stor i Den gamle Bys snævre gyder.

En af de arabiske indbyggere i bydelen Sheikh Jarrah, den 37-årige Samir, der så til fra sidelinjen, sagde:

– Det er meget værre iår end tidligere. Det er en provokation. Hvorfor gør de det i et arabisk bykvarter? Der bliver flere problemer. Der bliver aldrig fred.

Formanden for det israelske parlament, knesset, Likud-poltikeren Reuven Rivlin, beklagede i en tale til tinget, at der er ulighed mellem jødiske og arabiske dele af byen, og at arabiske bydele er blevet negligeret.

– Vi lovede et forenet Jerusalem, men vi har ikke leveret, sagde han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og så opremsede han en række projekter til fordel for Jerusalems jødiske befolkning og tilføjede:

– Hvad har vi gjort for børn i Øst-Jerusalem, som ikke kan finde en skole, der vil have dem?