God – Konnekting people

For nylig afholdt IMU sit årlige arrangement for unge mellem 20-30 år i Ikast. Konnekt hedder det, og det blev en weekend i fordybelsens, kreativitetens og selvfølgelig i Guds tegn. Hvad har drama, biler, strikketøj og dundertaler til fælles? Sikkert en masse mærkeligt og uvedkommende, men lige i denne artikels tilfælde har de ordet Konnekt til fælles. Og, jo, det er med k.

Biskop David Zac Niringiye fra Uganda taler til deltagerne på Konnekt 2011 om et liv med mission. Foto: Andreas Sahl – Sahlfoto.dk

Der var over 500 tilmeldt til Indre Missions Ungdoms Konnekt-arrangement for unge. Arrangementet har til formål at knytte de unge mennesker tættere til Jesus på forskellige måder, fx gennem drama, fordybelse og praktisk arbejde – og så handler det selvfølgleig også om at hygge sig med hinanden i bededagsferien.
21-årige Jakob Laugesen, der til dagligt går på højskole i Børkop, synes, at det var en fantastisk weekend.
– Det har været godt. Rigtigt godt. Og jeg har fået en masse med hjem, siger han.

Miljøerne

Der var flere forskellige ting, som deltagerne i eventen kunne fordybe sig i – de såkaldte miljøer. De kunne blandt andet fordybe sig i bogmiljøet, fokusere på bøn i stilhedens miljø eller udfolde deres kreative evner inden for drama og praktisk arbejde.
– Jeg synes, at det praktiske miljø var meget interessant – især når man ikke selv er praktisk anlagt, siger Jakob.
Han syntes, at det var en god ide, at man også kunne rode med biler og lave noget fysisk med sin krop i stedet for de andre mere stillesiddende aktiviteter.
– Det er noget, der mangler i de kristne fællesskaber rundt om i landet. Hjerte er der nok af, men der mangler muskler, siger han.
– Det er ikke svært at få etableret en bibelstudiekreds, men der findes ikke mange kristne knallertklubber. Der mangler ofte noget, som appellerer til drenge, siger han.

Valgfrihed

Deltagerne i Konnekt 2011 kunne gå fra miljø til miljø og var ikke låst fast til én bestemt ting.
– Det var fantastisk rart, at man kunne komme og gå, som det passede én, og der var ingen, der blev forstyrret eller generet, hvis man gik. Der var ingen børnehavestyring over det, og vi kunne råde over vores eget liv, siger Jakob.
– Det passer også bedre til målgruppen, for vi er nået en alder, hvor vi godt forstår, at vi også skal have noget med hjem – vi skal lære noget. Så derfor behøver vi ikke have nogen, der kan holde styr på os, siger han.

Liv i mission

En af de personer, der talte i løbet weekenden, var biskop David Zac Niringiye fra Uganda.
– Han var bare superskarp, siger Jakob.
– Det, han sagde, var fint i tråd med temaet for Konnekt: crossing the line. Han talte om, hvordan mission er at leve som kristen. Det er noget, der er i alt, hvad jeg gør – og som Gud gør i mig, fortæller Jakob.

Tordentale

Jakob Laugesen var også svært begejstret for en af de andre talere.
– Anders Møberg var helt genial! siger Jakob.
– Det var en evangelisk tordentale, han kom med. Det var ikke en ta’-dig-sammen-og tro-tale. Det var en ta’-dig- sammen-og-se-din-frihed-i- Kristus-tale. Det var SÅ godt, fortæller Jakob ivrigt.
– Han talte meget om, at man skal finde ud af, om ens tro er tro eller holdning. Man skal ikke bare tænke, at troen på Jesus er rigtig, fordi man har valgt at tro på det, men fordi den er sand i sig selv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Strikkeklubben tiltrak mest pigerne, men en enkelt mand eller to var der da også at finde blandt de strikkeglade. Lejrens konkurrence om, hvem, der havde den sejeste bil, var derimod velbesøgt af begge køn. Fotos: Andreas Sahl – Sahlfoto.dk