Troen er med på ArenA

Når det danske fodboldtalent Nicolai Møller Boilesen løber ind på Amsterdam ArenA i den rødhvide spillerdragt for Ajax Amsterdam, så følger hans kristne tro med ham ind på banen. Det er ikke hver dag, at danske fodboldspillere udtaler sig om andet end mål, sejre, skader og hvilken fysisk form, de er i. Det er endnu mere sjældent at høre dem fortælle om deres personlige tro. Men Nicolai Møller Boilesen er undtagelsen, der bekræfter reglen.

Nicolai Møller Boilesen blev hentet til Ajax Amsterdams ungdomsafdeling i 2010 fra Brøndby IF, og han spiller nu på deres førstehold og hjalp sidste søndag holdet med at blive hollandsk mester.

For nylig fortalte den 19-årig Ajax Amsterdam-spiller til Ekstra Bladet, at han er kristen.
– Ja, jeg er kristen. Det er ikke sådan, at jeg beder fem gange om dagen, men jeg synes selv, at jeg er religiøs, siger han.
Det er sjældent, at danske, professionelle fodboldspillere fortæller, at de er kristne. Det er langt mere almindeligt i udlandet.
Ude i verden er der masser af kristne fodboldspillere, der også står ved det offentligt – især længere syd på.

Kristne verdensstjerner

Den 29-årige brasilianske verdensstjerne Kaka spiller for Real Madrid og er på det brasilianske landshold. Han er, ud over sine færdigheder med en bold, blandt andet kendt for at fejre alle sine mål ved at sende fingerkys mod himlen.
Han har efter sigende skrevet sætningen ”I Belong To Jesus” på begge sine fodboldstøvler.
”Jeg tror skam på de højere magter.”
Engelske Wayne Rooney er også kristen. Det kom frem, efter pressen havde overværet en træningssession for det engelske landshold i juni måned sidste år. På et billede taget under træningen kunne man nemlig se, at Rooney bar en rosenkrans, og så måtte han ellers svare på spørgsmål til det efterfølgende pressemøde.
Det ville Rooney også gerne, men teamet omkring landsholdet ville hellere nedtone sagen, som det var blevet, og derfor kunne pressen ikke stille indgående spørgsmål. Men Wayne Rooney sagde dog:
– Det er min religion. Jeg har båret dem i årevis, men I ser normalt ikke træningerne. Jeg kan selvsagt ikke have dem på i kamp, sagde han ifølge Religion.dk.

Skilt ikke med det

Faktisk er det lidt fy-fy at skilte med sin religion som fodboldspiller – i hvert fald hvis man gør det under en kamp ude på grønsværen.
Det internationale fodboldforbund, FIFA, har nemlig besluttet at forbyde religiøse symboler fra fodboldbanerne. Derfor ser man ikke længere brasilianere hive op i trøjen, når de har scoret et mål, for stolt at vise deres I Love Jesus-undertrøje.
Det danske fodboldforbund, DBU, har valgt at følge trop med FIFA’s beslutning, hvilket sidste år førte til en større debat omkring religionsfrihed og -ligestilling. Især Dansk Folkeparti var forarget over, at en muslimsk pige på kvindelandsholdet måtte have tørklæde, når kristne ikke måtte have religiøse symboler på ind på banen.

Et særsyn

Nicolai Boilesen har spillet 48 landskampe for det danske ungdomslandshold og er udtaget til bruttotruppen for A-landsholdet forud for holdets EM-kvalifikationskamp mod Island i juni i år.

I Danmark er kristne elitefodboldspillere lidt af et særsyn – i hvert fald dem, der vil stå ved det offentligt, men det slår tilsyneladende ikke Nicolai Møller Boilesen ud.
– Jeg beder da bordbøn – altså ikke hver dag heller – og jeg har også mine ritualer inden en kamp for eksempel, siger det unge fodboldtalent.
– Det gør da, at man alt andet lige bliver mere afslappet, når man har kørt sine faste ritualer, fortæller han.
Ifølge Ekstra Bladet så er kristendommen ikke noget, som Nicolai har med fra barndomshjemmet.
– Det er slet ikke noget, vi prioriterer derhjemme, for der gør vi, hvad vi har lyst til, siger han.
– Men jeg tror skam på de højere magter, siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen: