Linda til Sommer-Gospel

Linda, som vandt X Factor 2009, er hovednavnet ved Lusangi Gospel Choirs sommer gospel koncert torsdag d. 16. juni i Brændkjærkirken i Kolding.

Færøske Linda blev kendt gennem X Factor. I næste weekend optræder hun i Kolding.

Linda Andrews inspiration og erfaring som sanger kommer i høj grad fra gospelgenren. Hun har gennem flere år optrådt ved diverse koncerter og workshops. Hun forstår at inspirere, berøre og begejstre.

Den færøske sanglærke

Linda Andrews kommer fra en stor familie i Torshavn på Færøerne. Hun har 4 ældre søskende og er en rigtig efternøler. Som 14-årig tog den færøske teenager på efterskole i Jylland, hvor skolens sanglærer fik den store stemme frem i Linda. Efter at have gennemført tiende klasse tog Linda tilbage til Færøerne, hvor hun tog en handelsskole-uddannelse og hurtigt fik job som bestyrer af en butik. Kun 19 år gammel var hun leder for 11 medarbejdere, hun kørte gaffeltruck! Men sangen kaldte, og da Lindas mange venner fra efterskoletiden blev ved med at opfordre hende til at gå musikkens vej, flyttede Linda i en alder af 21 til København.
Linda startede på Det Alternative Rytmiske Konservatorium, DARK, for at lære lidt noder og lidt musikteori.
– Men det var ikke noget for mig. Det var alt for teoretisk. Jeg ville hellere synge! fortæller Linda om sin tid på DARK.

Hvis du er så god…

I dag bor hun i Valby med sin datter Celeste. Det var netop hende, der fik sin mor til at melde sig til X Factor. Sammen havde de fulgt programmerne, hvor Martin, Laura, Heidi og Basim charmerende hele Danmark, og Laura var Celestes helt store idol.
– Synger Laura ikke bare godt, sagde den lille pige med drømmende øjne til sin mor under et af live-programmerne.
– Ja… men mor synger bedre, ikke også, lille skat? svarede Linda sin datter.
– Hvis du er så god, mor…Hvorfor melder du dig ikke til X Factor næste gang?
Og det var dét, der skulle til for at få Linda til at stille sig op i den lange kø.

Efter koncerten i Kolding er der kaffe, hvor man kan snakke med Linda og Lusangis sangere og musikere.
Steen.