500 tog trods regn til Jesus Manifestation

Trods kulde, blæst og regn var 500 mennesker mødt op for at fejre og prise Jesus i Randers til den første Jesus Manifestation i Danmark.
– Har vi brug for kirken i dag? Har vi brug for at samles om troen på Gud og Jesus? spurgte borgmesteren i Randers, Henning Jensen Nyhuus, fra scenen og tilføjede: – Det er der mange, der stiller spørgsmålstegn ved – det gør vi ikke!

Omkring 500 deltagende havde den hollandske visionære bag den oprindelige Jesus manifestion i Sverige, Tjebbo van den Eiskhof, talt sig frem til på lørdagens tværkirkelige arrangement i Randers.

Det var de 500 deltagere på den første Jesus Manifestation i Danmark helt enige i.

Gospel gav varmen

Det var ellers ikke de bedste betingelser, vejret havde givet. Der var både kold blæst og regn, men så tog gospelentusiasten Rune Herholdt over og fik folk til at hoppe og danse foran scenen.
Jesus Manifestationen havde forsøgt at rumme alle aldersgruppe, derfor var der både rap, sang med Lis & Per og fælles lovsang.
Der blev bedt for Danmark og lovsunget og talt fra scenen. Kage, kaffe og pølser blev solgt i opstillede telte i Tronholmparken i Randers, mens børnene legede på legepladserne i parken.
– Kirkens kald er at elske – elske det folk, hvor Gud har sat sin kirke. Og for os er det folk den danske befolkning og den danske nation, sagde Anne Mie Skak Johansen, landsleder for Dansk Oase, til deltagerne, der stod i ly for regnen under opslåede paraplyer og iført farverigt regntøj.

Begyndte som en vision

Jesus Manifestationen kommer fra Sverige, hvor hollænderen Tjebbo van den Eiskhof, der er missionær i Sverige, fik en vision om at samle kristne for at tilbede Jesus sammen.
– For fem år siden gav Herren mig en vision om folk, der samles for at fejre Jesus Kristus. En anden mand havde præcis samme vision. Vi mødtes og bad sammen, og ni måneder senere stod vi i Stockholm med 12.000 mennesker. Året efter med 18.000 og dernæst med 25.000. Efter tredje gang begyndte Gud at tale til os om at sprede Jesus Manifestation til andre lande, fortæller Tjebbo van den Eiskhof, der i lørdags selv deltog i Jesus Manifestationen i Randers.
– Jeg har regnet mig frem til, at der er 500 mennesker her. Det er en utrolig velsignelse, ikke bare for Randers, men for jeres land. At kristne kommer alle mulige steder fra for at ophøje Jesu navn som Herre over byen og over Danmark, det må gøre en forskel, siger Tjebbo van den Eiskhof.

Planlæggerne af den første Jesus Manifestation i Danmark, Jakob Lundager og hans far Christen Lundager, var ikke klar over, hvor mange besøgende de kunne forvente til arrangementet. Men uanset antallet troede de på betydningen af begivenheden.
– Måske er det lidt naivt, men jeg tror på, at arrangementet kan gøre en forskel i vores land også på længere sigt, sagde Christen.