Benny Morris betegnet som “facist” af muslimsk gruppe i London

Den israelske historiker, professor Benny Morris, som har revideret sin opfattelse af udvisningen af palestinensere fra det nyoprettede Israel, er i London blevet antastet af en gruppe muslimer, der omringede ham truende og kaldte ham “fascist” og “racist”.- Det lød nærmest, som om det var nazister, der forfulgte en jøde i Berlin, siger han.

Episoden fandt sted, da Morris, ledsaget af sin kone og en anden kvinde, befandt sig på Kingsway og var på vej til at holde en forelæsning i “London School of Economics” om Israels uafhængighedskrig.

Morris og de to kvinder var tæt ved deres bestemmelsessted, da gruppen af muslimer kom dem nær. Kvinden der ledsagede ægteparret Morris, blev skræmt og tilkaldte politiet.

Da han kom ind i bygningen, siger Morris, spredtes demonstranterne, med undtagelse af nogle få, som nåede ind i forelæsningssalen.

– Næsten alt var i orden, men det var mærkeligt, at mødelederen ikke omtalte episoden – det var nok af frygt for at støde muslimerne fra sig, siger Morris.

På spørgsmålet hvad denne episode betyder for England, siger Morris:

– De mener, at de kan bryde loven på denne måde og true folk. De vil true dem, så de ikke kommer tilbage. Med stigningen i antallet af muslimer og deres magt i England og andetsteds i verden, vil de føle sig mere opildnede til at chikanere dem, de er uenige med. Det vil begrænse talefriheden i England og i Vesteuropa som helhed.

Benny Morris er en af Israels “nye historikere”, som har skabt furore som følge af sin fortolkning af Uafhængighedskrigen i 1948. Han afviser den opfattelse, at palestinenserne villigt forlod deres hjemsted og siger, at mange af dem blev tvunget dertil af israelsk militær. Han har chokeret nogle af sine “nye historiker”-kolleger ved at revidere sit syn på bortvisningen af palestinenserne og udtale, at det israelske militær var berettiget i at bortdrive araberne, efter at den nye stat var blevet angrebet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Morris’ kontroversielle syn på den israelsk-arabiske strid har vakt kritik. Han siges at være blevet vant til protester. Normalt ville politiet ikke have været til stede ved en sådan protest, men situationen er blevet optrappet, og politiet blev tilkaldt.