DR vil hjælpe præster til at krydre undervisningen

Danmarks Radio åbner to hjemmesider for kirkers konfirmand- og kristendomsundervisning.
I fremtiden vil DRs mange tv- og lydklip og temaer også kunne bruges af landets præster i undervisningen af konfirmander.Flere præster har henvendt sig til DR for at forhøre sig om muligheden. Det ønske vil DR gerne opfylde.

Brug tv-klip

Inger Bach er direktør for DR Danmark og glæder sig over, at DR nu også kan åbne for brugen af de to sites i undervisningen af konfirmander.
– DR vil meget gerne bidrage til, at præster landet over får mulighed for at anvende de mange inspirerende og tankevækkende tv-klip fra DRs arkiver i konfirmationsforberedelsen – på lige fod med skoler og gymnasier. På de to sites er der mange emner, som kan være relevante for undervisningen, siger hun i en pressemeddelelse.

Gratis

DR åbner de to læringsuniverser dr.dk/skole og dr.dk/gymnasium fra 2012, så det ikke længere alene er skoler og ungdomsuddannelser, der har abonnementsfri adgang, men nu også præster og sognemedhjælpere.
I flere år har skoler og ungdomsuddannelser skullet betale for adgangen til DRs læringsuniverser. De sites bliver abonnementsfri fra nytår.
Åbningen sker for at skærpe DRs public service-profil yderligere i forhold til børn og unge.