Israel fordømmer udtalelse af Norges udenrigsminister

Israel har i skarpe vendinger fordømt Norges udenrigsminister, Jonas Gahr Støres, udtalelse om de nylige episoder på Golan-højderne, da 23 infiltratorer fra Syrien blev dræbt under deres stormløb på den syrisk-israelske grænse.- Det er mærkeligt, at den norske udenrigsminister skulle vise en så dyb uvidenhed af grundlæggende kendsgerninger, mens han helt blander årsag og virkning sammen, hedder det i en udtalelse fra det israelske udenrigsministerium.

– Det er endnu mærkeligere, hedder det videre, at hans kommentarer ignorerer situationens alvor, hvorunder infiltratorer ikke blot bryder en international våbenstilstandslinje, men også FN’s myndighed. – tilsynsførende med området.

Fordømmelsen fortsætter:

– Det er ikke, hvad man kunne forvente af Norge, et land der altid har stået for international legitimitet gennem internationale institutioner. Mere foruroligende er uvidenheden om, at disse grænsestormere ikke var “demonstranter”, men folk som var lurede af officielle syriske penge (ifølge det syriske Demokratiske Parti) eller som blev samlet sammen og sendt dertil, med eller uden betaling, af en anerkendt terrorgruppe (Ahmed Jibrils PFLP-GC, red.), der handlede på vegne af den syriske regering (ifølge palestinensiske medier, internationale medier og israelske kilder).

Til slut hedder det:

– Ved at vende op og ned på perspektivet, ignorere realiteterne og ringeagte krænkelsen af FN-overvågede arrangementer, er der gjort sandhedens og fredens sag en dårlig tjeneste.