Musikalsk rock for fuld hammer

Det her er musik, der fortjener et par højtalere af god kvalitet og et anlæg med en volumenknap, der kan skrues godt og grundigt op. Debutpladen fra Hyland-drengene er ambitiøs og ikke mindst talentfuld.Du har nok ikke hørt om dem før, for de er helt friske og up and coming-agtige. Men hvis du godt kan lide kristen pop/rock, så burde du måske lige tage og google dem engang. De fire musikalske drenge fra Minneapolis, USA, er nemlig klart et lyt værd.
Jo, de har det hele. De surmulende, mørke pressebilleder, hvor de står med armene over kors og kigger melankolsk ind i kameraet. De har det halvlange Beatles-hår, der udstråler ”jeg er da ligeglad,” men som alligevel falder ned over øjnene de helt rigtige steder. Der er selvfølgelig også piercinger her, der og alle vegne og de sorte tats på armene. Det er rock’n’roll, baby! Men mon ikke det skorter på stofferne og de smadrede hotelværelser? For heldigvis handler Hyland ikke bare om rockstar-attitude, men i højere grad om kærligheden til musikken og Gud.
Som så mange andre rockband-udgivelser, så er denne meget radiovenlig, og ”rocken” kommer nok først rigtigt til udtryk live. På nogle af numrene er den elektriske guitar, da også skruet lige lovligt meget ned, og vokalen er yderst pæn og poleret. Alt det glemmer man hen ad vejen, for melodierne er fængende, og teksterne er interessante. Efter blot to gange lytning af nummeret Heart to life vil anmelderen god vædde sin gamle hat på, at man helt automatisk kommer til at synge med på omkvædet, som er meget catchy og bliver i ens hoved resten af dagen – på den gode måde.
This love is free er et af de helt store numre på pladen, men også lidt af en popsang. Men det er godt, rigtigt godt! Den lægger op til en omgang sing-along med hænderne over hovedet og gerne en lighter i hånden – eller, hvis man skal være moderne, en mobiltelefon!
Hvis du ikke har mod på en hel plade med et næsten ukendt band, så må opfordringen herfra være at finde Hyland på youtube eller myspace. Her kan man i hvert fald finde tre af sangene fra det nye album, og de giver en god indikation af, hvem drengene er rent musikalsk.
Kristina