Nadverbrødet bliver økologisk

Efter en idé fra en sognepræst arbejder diakonissestiftelsen nu hen imod økologiske oblater.Diakonissestiftelsen i København, som står for den danske produktion af oblater, er igang med at økologisere produktionen.

Diakonissestiftelsen producerer hvert år omkring 3 millioner oblater til den danske folkekirke.

Sognepræst Julie Katrine Goldsmith fortæller til Kristeligt Dagblad, hvordan det store pesticidinhold i vandressourcerne fik hende til at tænke over, hvad hun kunne gøre.
Det gav idéen til økologiske oblater – en idé, som Diakonissestiftelsen straks greb.
De har dog lidt udfordringer med maskinernes samarbejde med økologisk hvedemel. Men de problemer forventes at være løst efter sommeren.
Folkekirken har en klimagruppe, som arbejder for at gøre folkekirken mere grøn. Formanden for gruppen, Keld Balmer Hansen, siger til Kristeligt Dagblad:
– Jeg kan kun bakke op om initiativet, for det er et vigtigt signal at sende, at også kirken har omsorg for miljøet. Effekten på miljøet er jo nok begrænset, men økologiske alterbrød kan jo være en begyndelse til at tænke mere miljømæssigt og undersøge, hvordan vi kan gøre folkekirken mere grøn.
Eva