Tegn(er) lovende

For nylig var jeg til koncert i en kirke og faldt i snak med en kvinde med en halskæde med den undergørende medalje med Jomfru Maria – som jeg selv har fået foræret af en katolsk præst for kort tid siden.
Hun anbefalede mig varmt at tage til det katolske pilgrimssted Medjugorje – og først kontakte en kvinde, der har arrangeret rejser dertil i mange år. Nogle dage efter slog jeg hende op på nettet og ringede for at høre lidt mere. Der var lige en rejse og et ledigt værelse ca.10 dage senere.
”Det må jeg tænke over og mærke efter på”, sagde jeg og forklarede, at jeg er troende, men ikke katolik. ”Det gør ikke noget. Du er velkommen”, sagde rejsearrangøren.
Jeg havde ikke budgetteret med en forårsrejse, så hvis jeg skulle afsted, måtte jeg gøre noget ved økonomien. Redaktøren på Udfordringen sagde straks ja til en reportage fra Medjugorje. Hm. Det dækker i hvert fald udgifter til leje af værelse, tænkte jeg.
Jeg havde heller ikke fornyet mit pas, fordi jeg ikke regnede med at rejse før sensommer: ”Det kan tage op til 14 dage og koster 600 kroner”, oplyste Borgerservice.
Jeg sendte en lille bøn med ønske om et tegn med afklaring på, om jeg skulle rejse… og forny passet, så der var mulighed for at tage med, hvis det altså nåede frem i tide. Næste morgen fik jeg brev fra min antenneforening. Med besked om, at jeg fik det samme beløb retur, som pasfornyelsen kostede. Mit nye pas ankom allerede efter et par dage.
Dagen efter var der en ny kunde, der uopfordret tilbød at betale mig for et artikel-forslag, hvor jeg ikke engang skulle skrive artiklen. Beløbet var netop det samme, som rejsen kostede.
Jeg inviede mine drenge i rejse-tanker og forløb:”Jeg overvejer at tage til et helligt sted, men ved ikke, om det er økonomisk ansvarligt lige nu”, sagde jeg ved spisebordet. Min ældste søn hev 500 kroner frem fra sin pung og lagde dem på bordet. ”Tag afsted!” sagde han.
Jeg tog dog ikke imod pengene, for det var ikke nødvendigt, men jeg var taknemmelig for opbakningen.
Også fra min yngste, som sagde: ”Jeg synes, du skal tage afsted mor. Nu har du fået rigeligt med tegn!..” Så måtte jeg jo rejse.