Trippel-intro til kristent metal

I denne uge er musikanmeldelsen fra en anden boldgade end ”normalt”. Vi har gang i kristent metal, og bandet hedder Demon Hunter.Det er ikke den musik, jeg hører mest, men til afveksling er det godt. Og lige præcis Demon Hunter er et band, som jeg helt sikkert kommer til at høre de dage, jeg er i humør til en omgang metal.
Demon Hunter blev startet af brødrene Don Clark and Ryan Clark i 2002. På deres første cd ”Demon Hunter” spillede de selv de fleste instrumenter. Efter den første udgivelse kom flere bandmedlemmer til, og siden er Demon Hunter blev et af de førende bands inden for kristent metal.

Cd’en ”Death, A Destination” er et slags opsamlingsalbum, som indeholder deres tre første cd’er ”Demon Hunter” (2002), ”Summer of Darkness” (2004) og ”Triptych” (2005). Jeg har hørt de 35 numre en del gange de sidste par dage, og nogle af numrene ”larmer” for meget til mig, og vokalen er for vanskelig at høre. Jeg ved godt, at det er en del af metalgenren, men det er ikke noget, der tiltaler mig. Til gengæld er jeg vild med de numre, hvor vokalen er lidt mere tydelig, og musikken overrasker i både beat og komposition. Jeg er imponeret af, hvor varieret lyden er på alle numrene.

Demon Hunter prædiker ikke i langt størstedelen af deres sange. Alligevel er man aldrig i tvivl om, hvad de tror, hvis man lytter til teksterne. Men man skal lytte godt efter og helst sidde med teksten for at kunne følge med, da metal ikke er kendt for en tydelig vokal. Men jeg synes, det er dejligt at vide, at selvom noget af musikken lyder ”vred”, så er teksterne ikke destruktive eller mørke.
Cd’en er en god måde at stifte bekendtskab med kristent metal/hård rock på, hvis man har lyst til det. Det er også en god cd til nyere Demon Hunter fans, som ikke var med fra begyndelsen og med denne cd kan få de tre første udgivelser til en rimelig pris.
Karsten