Bliver ved at gøre indtryk

Hymns from Nineveh, Jonas H. Petersens folkpop-musik, har senest gjort indtryk på 1500 koncertgængere i Musikhuset i Århus under Spot-festival.- Således blev de 1500 fremmødte i Musikhuset fyldt op af kærlighed, og de takkede også med stående ovationer og lange klapsalver. Med andre ord blev der spredt kærlighed i Musikhuset. Tak for det.

Jonas H. Petersens cd fik en fantastisk modtagelse og var det syvende-mest solgte album, den uge det udkom.

Sådan skriver Ole Rosenstand Sidt, som for GAFFA har anmeldt Hymns from Ninevehs nylige koncert i Musikhuset i Århus under SPOTfestival. SPOTfestival er en samling af nyere danske bands på mange forskellige scener over hele Århus. Og her fik Jons H. Petersen, som er manden bag Hymns from Nineveh, lov til at stå på en af de større scener, måske på grund af hans albumsucces tidligere i år.

Stor taknemmelighed

Uanset hvad det skyldes var Jonas taknemmelig for muligheden.
– Jeg var fyldt af en følelse af ærefrygt, glæde og taknemmelighed under koncerten, fortæller han og fortsætter:
– Der var en oplevelse af samhørighed, en oplevelse af, at sangene kunne folde sig ud i et rum, der er skabt til musik. Det var en stor ære at få lov til at spille lige der på det tidspunkt for lige præcis disse mennesker.

Fem stjerner

GAFFAS anmelder er da også positiv hele vejen gennem anmeldelsen af koncerten, som får fem ud af seks stjerner. Ole Rosenstand Sidt hæfter sig blandt andet ved koncertafslutteren Drink Deep From The Well, som er en af de sange, hvor Jonas H. Petersens tro på Gud står klarest frem. I sangen synger han blandt andet:
– Oh! We could start here: Drink deep from the well / And immerse our hearts in fire! / And sing new songs together / For our Lord.” 
Anmelderen kommenterer på oplevelsen:
– En kristen sang, ja, men ikke en lalleglad eller missionerende sang, men blot en smuk, smuk sang (bemærk konjunktiv-formen ”we could” – det er en mulighed, ikke en ordre), som i al sin fremfyldte harmoni burde være underlægningsmusik til fredsforhandlingerne i Mellemøsten. Så kan de lære det.
Jonas giver anmelderen ret og er taknemmelig for de fine ord:
– Jeg er glad for den måde, som anmelderen beskriver sin oplevelse på. Jeg har, som jeg har sagt flere gange, ingen intensioner om at missionere med disse sange. Det er sangene selv, der må bestemme, hvad de skal og kan gøre. Så jeg føler, at anmelderen har forstået, hvad det er, det går ud på – det er jo fornemt, når en anmelder har så gode ører, som denne har.