Å-festival udvider

3-2-1 – Nu er det lige op over for årets største kristne musikfestival i Danmark – i år med plads til endnu flere gæster.Op imod 2000 unge kan nu overnatte i Å-festivals legendariske campingby. I år er der nemlig blevet lagt næsten 100 campingpladser til i Sdr. Felding.

Billede fra gudstjenesten søndag morgen sidste år.

Å-festival er lige på trapperne. Pinsens årlige kristne musikfestival nærmer sig hastigt i Sdr. Felding. Dette år præsenterer Å-festival et af de største navne nogensinde med Jeremy Camp på programmet søndag aften. Men også resten af festivalen er som altid fyldt op med både danske og udenlandske spændende navne, som de nu op mod 2000 overnattende og langt flere tilkørende kan nyde godt af.
Det er sidste chance, hvis man tilhører gruppen af Stoew-fans i Danmark. For på Å-festival i år spiller de deres afskedskoncert med folk-inspirerede salmer. Til gengæld står Hymns from Nineveh klar i kulissen – parat til lade Jonas H. Petersen imponere med musik og tekster i folkpopgenren. Fra USA byder festivalen også på The Afters. Traditionen tro er Å-festival nemlig ikke bange for at introducere helt nye bands til det danske publikum. For selvom bandet har spillet sammen i mere end ti år og har fået flere dove-awards for deres pop-rock musik, er de langt fra kendte i Danmark.

Tid til fordybelse og masser af fællesskab

Det bliver til mange flere bands i løbet af festivalens tre dage. Men derudover er der også sat tid og plads af til fordybelse og andagt. For mange af deltagerne er det dog hverken musikken eller talerne, som trækker mest. Derimod står fællesskabet stærkt, når flere tusind kristne med meget forskellig baggrund på Å-festival mødes om alt det, de har tilfælles.
Der er meget langt fra Roskildefestival til Å-festival. Det betyder, at den kristne festival lægger op til, at forældre kan sende deres unge af sted med ro i hjertet. Festivalen tillader hverken alkohol, euforiserende stoffer eller vandpiber. For de ønsker at skabe fællesskab omkring positive værdier.
Da adgangen til koncerterne er gratis, er der indsamlinger undervejs i programmet.