Vassula i København: Giv!

Den ortodoks-kristne profet Vassula Rydén opfordrede i København danskerne til at være mere generøse, givende og helhjertede.
– Nogle sygdomme er en vej til at møde Gud for at redde sjælen. Mange rige henvender sig kun, når der er problemer og sygdom. Når de har det godt igen, glemmer de hurtigt. Så tror de, at de atter kan klare sig uden Ham, siger Vassula Rydén.

Profeten Vassula Rydén sammen med sin tidligere næsten-nabo i Rom og gode ven gennem mange år, dr. theol. og forsker Niels Christian Hvidt, og hendes rejseledsagerske Yolla ses her sammen på Hotel Richmond, København.

– At være rig er en velsignelse, men det er ikke meningen med livet.
Mange er altid ulykkelige, selvom de har meget – der er altid mere, de gerne vil have. Men vi har kun brug for lidt, der til gengæld gerne må være smukt og godt.

At være Gud nær

– Sjælen længes til gengæld altid efter skaberen! understreger Vassula Rydén – i et interview på Hotel Richmond – i forbindelse med hendes møde i Københavns Kulturcenter på Nørrebro, Kristi Himmelfartsdag.
Hun har oplevet mennesker, der – når de forstår budskaberne i hendes bøger – er begyndt at forære deres ringe og ejendele væk.
– Nogle sælger endda alt…dropper det overflødige i deres liv for at være med Gud – for at leve et sandt liv i Gud, fortæller Vassula Ryden, som selv er gavmild.

Har intet tjent

Hun har skrevet 12 bøger med budskaber, hun har modtaget fra Gud og Jesus. De er oversat til 75 sprog, men hun har ikke tjent en krone på dem.
Hun har også rejst og holdt omkring tusind møder i hele verden. Hendes rejseudgifter dækkes af donationer, men ellers går alle indtægter fra ”Sandt Liv i Gud” til at hjælpe fattige og til velgørenhedshusene Beth Myriam (Marias Hus).
Privat er hun også givende. For eksempel har hun foræret mange af sine kunstgenstande til andre. Det er vigtigt at være givende, også selvom man er glad for noget, forklarer hun.
Vassula har derfor også en del gange givet ”velsignede ting”, hun selv holdt meget af, væk – og så allerede samme dag eller ganske kort tid efter uventet modtaget noget tilsvarede af bedre kvalitet.
Den, der giver, modtager.

Brug nådens tid

– Vi lever i nådens tid. Gud er overbærende, og heldigvis får vi mange chancer. Jesus prøver på at retfærdiggøre os, når vi fejler. Han siger: ”Det er, fordi der ikke var nogen af dem, der stod dig nær, som lærte dig det som barn.”
Men hun opfordrer os til på trods af nåden at leve hver dag, som var det den sidste. Gøre os umage.
Engang sagde Jesus ifølge Vassula:” Hvis du følger mig, må du gå i mine blodstænkede fodspor”.
Det er ikke altid let at tjene Herren:
– Især mennesker, der gør oprør imod Gud, har brug for din kærlighed for at ændre hjerte. Bed for deres omvendelse. Bed om Guds hjælp, opfordrer Vassula, som har et beskyttende kors på sig.

Tomme bønner

– Mange kristne i Europa har mistet deres dybe tro. Der bedes derfor en del tomme bønner.
Men det er ikke nok at sige ordene med munden og hjernen. De skal menes med hjertet. Er man ikke helhjertet, kan man ligeså godt lade være.
– Bøn, hvor hjertet ikke er med, når ikke Gud. Det er spild af tid, forklarer hun.

Mærk Ham

– Jeg vil så gerne, at folk genopdager Ham – møder Ham på en fortrolig måde, som jeg har gjort det. Gud er ikke kompliceret. Hvis man læser budskaberne og tager dem til sig, vil mange gå tilbage til at være kristne.
– En del har mistet sansen for Gud. Der er kristne, som intellektualiserer Gud. De taler om Gud, men føler Ham ikke, siger Vassula Rydén.
Om sit eget liv inden Jesus og troens tjeneste, siger hun:
– Jeg var i mørke – blind for Guds ord.
Men hun gennemgik en periode med anger, prøvelser og oplæring i tro. Det rensede og forberedte hende til opgaven som hårdtarbejdende profet.
Det er nødvendigt at angre, rense ud og bestræbe sig på at leve rent, hvis man ønsker at tjene Gud.
– Alle som ved, hvad der er det rette at gøre, men ikke gør det, begår en synd.
Adskillelsen fra Gud skal modvirkes ved at nedbryde vore opblæste egoer. Man skal korsfæste sig selv og sit ego!
– Jeg blev udvalgt af Gud, fordi jeg intet var. Derfor vær intet. Gud virker igennem vores svaghed, og Guds vilje er kærlighed, tilføjer hun.
Med styrke og sårbar ærlighed deler hun sine livserfaringer og hellige budskaber. Vassula Rydén er en påmindelse om at være mere givende.


Artiklen fortsætter efter annoncen: