600 politimænd afventer ankomst af 600 “flyflotille”-aktivister

Israels internationale Ben Gurion lufthavn vil i de næste døgn opleve et ikke-ønsket drama, efter at have 600 israelske politimænd er blevet stationeret i området for at prøve at forhindre, at ankomsten af 600 såkaldte “flyflotille”-aktivister fra Europa og USA vil udarte til tumulter.”Flyflotillen” omfatter pro-palestinensiske demonstranter, der kommer ad luftvejen i stedet for søflotillen, der ikke kunne forlade græsk havn i et forsøg på at bryde den israelske blokade af Gaza-striben.

De indflyvende aktivister siger, at deres aktion ikke har noget at gøre med søflotillen, men at de blot vil besøge palestinensiske områder, heriblandt Betlehem, som fredelige turister.

De israelske myndigheder ønsker imidlertid ikke at være uforberedte på alskens scenarioer – omfattende at aktivister vil prøve at sætte ild til sig selv – og har udkommenderet en stor styrke sikkerhedsfolk, soldater, politimænd m. fl.

En israelsk talsmand siger, at der måske vil ankomme over 1000 aktivister med 50 fly fra en række europæiske og amerikanske lufthavne. Den første bølge ventes at ankomme fredag ved 13-tiden.

Fem aktivister fra Frankrig og Belgien, som det var lykkkedes at komme ind i Israel, er omgående blevet udvist og sendt tilbage til deres hjemlande.

Det israelske transportministerium har meddelt udenlandske luftfartsselskaber, at det ønsker en passagerliste 48 timer inden afrejsen til Israel. Israelske sikkerhedsfolk i europæiske lufthavne er blevet anmodet om at rapportere om mistænkelige passagerer.

Politiet er bekymret for, at det vil blive drevet til at bruge magt og derefter filmet af aktivister, som vil sende optagelserne verden over. Mange af de israelske sikkerhedsfolk vil være civilklædte og ubevæbnede bl.a. med henblik på at eventuelle arrestationer vil vække mindst muligt opsigt.

Politiets specialstyrker vil også være udkommanderet foran lufthavnsbygningen i tilfælde af, at israelske aktivister tager dertil for at deltage i protestaktioner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Også i flyene på vej til Israel vil der være flere israelske sikkerhedsfolk end normalt for at prøve at forhindre sammenstød mellem pro-palestinensiske passagerer og israelere.

Turistministeriet
Det israelske turistministerium har udnyttet situationen til – som det hedder i en udtalelse fra ministeriet – at forberede ankomsten af tusinder af turister. Ministeriet vil give de tilrejsende blomster og turistinformation.

– Vi vil gerne gøre det klart, at Israel er et sikkert land og en attraktiv turistdestination, udtaler turistminister Stas Miseznikov.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nogle israelske politiske iagttagere siger, at det er ufatteligt, at alt skytset er rettet mod Israel, mens universelle menneskerrettigheder bliver nedtrampede i en lang række diktaturer verden over.

– Hvornår vil europæiske grupper sende flotiller til hjælp for befolkningerne i Nord-Korea og Syrien, spørger en af disse kommentatorer, Daniel Schatz, i avisen “YediotAharonot”.