En matadormix

Sidste skud på stammen af WOW opsamlings cd´er er denne WOW#1s, hvor der er samlet 30 radiohits fra 2005-2010.Pladeselskabet beskriver selv dette som et album for alle, der kan lide kristen musik. Med navne som Mercyme, Tobymac, Casting Crowns, Third day, Chris Tomlin, Michael W. Smith og mange mange flere er der da også lagt op til et album, der favner bredt.
Jeg har det imidlertid lidt ambivalent med denne type album. For der er ingen tvivl om, at to cd´er med 30 sange giver et par timers vandring ”down memorylane”, men dette er måske også cd´ens største minus. Nogle af sangene har man hørt til hudløshed i åreveis nu, fortolket af diverse bands med svingende resultat til følge. Men dette er vel egentlig et kompliment til disse sange.

Billedlig talt er cd’en som at købe en pose Matadormix. Du har dine favoritter, du spiser (læs: hører) med vellyst. Dernæst kommer det, du har lært dig at kunne lide – og til sidst dem, man først spiser, når alt andet er spist. Og sådan går jeg til albummet her. Jeg skimmer coveret og går efter favoritterne først.
Nu har jeg så hørt hele albummet en hel del gange, og så lytter man efter nogle andre ting. Det betyder, at jeg er blevet bekendt med bands, jeg ikke har kendt så meget til før, og at flere og flere sange efterhånden giver mening for mig. Og det er måske styrken i sådan et album her, at man kan stifte bekendtsskab med en masse bands og få deres hits samlet på en dobbelt cd.

Skal du købe albummet? Kan du nikke genkendende til 1/3 af de bands på albummet, er det pengene værd. Oven i købet får du udvidet dit repetoire af bands ud fra deres største hit de sidste fem år. God lyttelyst!
Jakob