Unge vil bringe kirke tæt på byen

Anderledes kirke med koncert og peptalk-prædiken, det er hvad Pinsekirkens unge byder på
med ”Encounter” på en lokal café i Vejle.
Et lokalt spillested, et veloplagt band, scenelys og multimedier. Det kunne lyde som en helt almindelig fredagskoncert i Vejle.Men fredag den 26. august kl. 20 er det settingen til koncert-gudstjenesten ”Encounter”, arrangeret af Pinsekirkens unge.
– Encounter betyder ”et møde”, og vi vil gerne åbne muligheden for et førstegangsmøde med Gud og troen for unge, der ikke kender så meget til det i forvejen. Derfor prøver vi at ramme en stil, de unge er vant til at høre og se, når de går til andre koncerter, siger Mikki Möglich, der er en del af Pinsekirkens ungdomslederteam.

Mange er interesserede

Det er andet år i træk, at kirkens unge laver denne type arrangement, og sidste år tiltrak det over 130, som var en blanding af nysgerrige og kirkevante. Det sprængte rammerne i caféen i kulturhuset ”Bygningen”.
Erfaringerne herfra viste de unge, at der er mange unge, såvel gymnasieelever som 7.-9.-klasser, der er interesserede i det kristne budskab, når det først får en genkendelig og relevant indpakning.
– Arrangementet er en måde at connecte med teenagere og unge i byen. For kirken er jo ikke kun det, de kender fra fx konfirmation, bryllupper og højtider. Vi forsøger at vise, at det er relevant, der er liv i det, og de kan tage det med ind i deres hverdag, siger Mikki Möglich.
Aftenen, der foregår på caféen Den Gamle Arrest, byder på en koncert med et band fra Citykirken i Århus, samt en prædiken fra Johannes Østermark. Johannes er til daglig præst i kirken UNITED KBH, der er en ny kirke i København, der forsøger at have fingeren på pulsen og skabe relevant kirke.
– Vi vil gerne vende op og ned på folks tankegang om, hvad kirke kan være. Det kan være i byen på en cafe, og det kan også være sjovt, slutter Mikki Möglich.