Markus og Sara vil både lære nyt og prøve af

Da KFS’ Ledertræningscenter begyndte efter ferien, var Markus og Sara blandt de 14 elever.Så summer KFS’ Ledertræningsskole atter af liv! 14 nye elever har indtaget skolen og skal de næste fem-syv måneder lære mere om ledelse, sig selv og kristendom.
”En skøn start” kalder 21-årige Markus Rønn Lind det med et smil. Han og 18-årige Sarah Thun Madsen er begge en del af det nye hold elever på KFS’ højskole, Ledertræningscenteret (LTC) – og fortæller begejstret om de første fire dage:
– Her er dejlige personer og samtidig god undervisning. Jeg kan mærke, jeg allerede nu bliver udfordret og rykker mig – positivt – trosmæssigt og relationelt, fortæller Markus.

For godt til at misse

At valget faldt på LTC, skyldtes blandt andet deltagelse på Kristeligt Forbund for Studerendes påskelejr, fortæller Markus. Han vidste, han gerne ville på en kristen højskole, og på påskelejren faldt tingene på plads.
– Jeg havde en fornemmelse af, at det her var bare for godt til ikke at være en del af. Så derfor skulle jeg selvfølgelig på LTC, fortæller han.
For Sarah var det blandt andet skolens begrænsede antal elever, der fik hende til at søge ind. Med kun 13 andre elever i huset er der stor mulighed for at komme tæt ind på livet af alle, mener hun.
– Det er lidt mærkeligt, fordi vi kun er 14 mennesker, så det skal bare fungere. Man kan ikke vælge fællesskabet fra, man er en del af det. Det er fascinerende, siger Sarah.

Vil have gejst for Gud

Hun befinder sig godt på skolen og glæder sig til muligheden for at kombinere teori og praksis i forhold til for eksempel evangelisation.
– LTC er et sted, hvor man får oplevet det, man lærer. Jeg tror, det betyder, at jeg bliver bedre udrustet til at komme ud i livet. Personligt har jeg et ønske om at få mere gejst for alt det med Gud, så jeg tror, det kommer til at betyde meget, at vi her kommer til at bruge rigtig meget tid på at være sammen med og lære meget om Gud, fortæller Sarah.
De 14 elever består af syv piger og syv drenge. I løbet af de næste måneder skal de unge dels undervises i blandt andet bibeltekster, kommunikation og ledertræning, dels skal de unge besøge skoler i hele landet for at fortælle om KFS og om kristendommen.
Eva