Fire præster på en dag

Esbjerg menighedsråd indsatte fire præster på samme søndag – måske Danmarks-rekord?
Da biskoppen den 21. august skulle til præsteindsættelse i Treenighedskirken ved Esbjerg, kunne hun ikke klage over at de ikke samlede opgaverne.

Det nye præstehold omkranset af biskop Elisabeth Dons Christensen og provst Kræn Christensen.

Menighedsrådsformand Peter Hundebøll fortæller nemlig, at kirken havde hele fire præster til indsættelse denne dag. Et antal, han mener, må være danmarksrekord.
Mens tre af præsterne er helt nye, er en af indsættelserne en genganger, da Ingrid Lisby Schmidt, som i forvejen var ansat i sognet, nu skal være kirkebogsførende sognepræst.
Da Treenighedskirken manglede tre forskellige præster på en gang, valgte de at samle stillingsannoncen i én lidt anderledes præsteannonce. Her ansøgte menighedsrådet om en gartner, en linedanser og en medvandrerpræst. En annonce, som ifølge Peter Hundebøll, gav mange ansøgninger.

Gartner og linedanser

Men i søndags var den side af sagen færdig. Gartnerpræsten, som skulle være sognepræst og sørge for at tingene gror og vokser i Treenighedskirken, blev Charlotte Thea Gade.
Linedanserpræsten, som er en ungdomspræst, der både skal være synlig i byens ungdomsmiljø og skabe kontakter på gaden, blev Dennis Voss Steensgaard. Som tidligere omtalt i Udfordringen kommer han fra Haderslev sogn og har altid ønsket at blive ungdomspræst.
Medvandrerpræsten, som er særlig stiftsstilling som præst for søgende, blev Jette Dahl, som vi også har omtalt i avisen. Hun har syv års erfaring som freelancepræst for åndeligt søgende, hvor hun blandt andet har arrangeret retræter og pilgrimsvandringer.
Ved indvielsen søndag kl. 10 medvirkede biskop Elisabeth Dons Christensen og provst Kræn Christensen.
En af de nye præsters første opgaver bliver at fejre Treenighedskirkens 50-års jubilæum i november.