– Der er noget godt for alle i kristendommen

Jonas Bock Nielsen er ny videomedarbejder i KFS, og han brænder for at formidle sin tro.- Bare for fem minutter siden så jeg en narkoman på gaden. Det er så let bare at gå videre, fortæller Jonas.

Jonas Bock Nielsen

Jonas Bock Nielsen er et passioneret menneske, og det kommer KFS til at nyde godt af; han blev i begyndelsen af august ansat hos dem som videomedarbejder. Han har leget med video og kommunikation i adskillige år og også tidligere produceret videomateriale for KFS, men nu bliver det et lønnet job.
– Min oplevelse med kristendommen er, at den ikke er er irrelevant eller ligegyldig. Tværtimod har den haft stor og konkret betydning i mit liv. Den betydning vil jeg gerne promovere gennem videomediet, fortæller Jonas, som er 23 år og bor i Århus. Her studerer han på den nye ”Kristendom, kultur og kommunikation”-uddannelse på Diakonhøjskolen.
For Jonas brænder ikke kun for video-mediet.
– Jeg ønsker at bruge mit liv på formidling af kristendommen. Der er noget godt for alle mennesker i det kristne budskab. Og det ønsker jeg at give videre både gennem mit liv og mit job.
– Mennesker er skabt til fællesskab med Gud. Der er en længsel i mig efter, at mennesker må forstå, at Jesus er den eneste vej til Gud.
Jonas er selv vokset op i et kristent hjem, og som 12-årig var han allerede klar over, at han ikke ville passe ind i en perfekt Himmel.
– Jeg var klar over, at jeg ville ødelægge det for de andre. Derfor havde jeg brug for, at der var en, som tog min synd. Det gjorde Jesus, forklarer han og understreger dermed det budskab, han ønsker at række videre.
Men han er ikke klar over, hvordan fremtiden præcis kommer til at forme sig.
– Jeg ville ønske, jeg vidste, hvor jeg er om fem år. Jeg har i hvert fald mange drømme, og jeg synes, at video er så spændende, fortæller Jonas og forklarer, hvordan en video på YouTube lynhurtigt kan blive set af 500 mennesker.
Jonas tiltrådte 20-timers stillingen som videomedarbejder pr. 1. august. Her skal han både give kfstv.dk et løft, samt være aktiv på Facebook, studiesteder og lejre. Hvis der bliver tid til det, vil han også gerne hjælpe kfs-grupper i gang med at lave video.

Tilbage til narkomanen på gaden i Odense. Jonas stoppede op, bad for manden og fik fat i en ambulance.