Israelsk minister tilbød Mubarak at komme til Eilat

– Hosni Mubarak fortjener at blive behandlet med respekt, ikke som en gemen forbryder i et bur, siger den fremtrædende israelske politiker, tidl. forsvarsminister Binyamin Ben-Eliezer, i en kommentar til den situation, som alverden har set på TV – den afsatte egyptiske præsident liggende på en båre I et bur under retssagen mod ham I Cairo.Ben-Eliezer, der også går under navnet Fuad, har stået Mubarak nær.

– Jeg var I daglig telefonkontakt med ham under den egyptiske revolution, siger Ben- Eliezer. Da jeg så, hvordan situationen udviklede sig, sagde jeg til Mubarak: Det er godt, at du skal til Sharm el-Sheik, for det er ikke langt fra Eilat, og der vil vi kunne tage vare på dit helbred.
Mubaraks svar var, at han havde arbejdet for Egypten I 60 år, og at han ville dø på egyptisk jord.

– Det smerter mig at se ham, som han viser sig i disse dage, siger Ben-Eliezer. Han var leder af den arabiske verden. Mellemøsten efter Mubarak vil blive et anderledes Mellemøsten. Han elskede sit folk. De som han kæmpede for, viste ham ryggen. Han er en stor patriot. Jeg håber, at han kommer ud af retssagen I live.
Ben-Eliezer siger, at Mubarak er konfronteret med et pres fra massen, der kræver hævn.

– Men en så stor leder fortjener at blive behandlet respektfuldt, understreger han. Under et møde jeg havde med Mubarak i Shrm el-Sheik framsatte jeg ideen om at han skulle tage til Eilat. Jeg var sikker på, at den israelske regering ville have accepteret, at Mubarak ville efterkomme indbydelsen og tage til Eilat.
En talmand for statsminister Binyamin Netanyahu har benægtet, at Israel har tilbudt Mubarak, hvad han betegnde som “asyl”.