Wredstrøm blev ny partisekretær

Ingrid Wredstrøm blev i weekenden præsenteret som ny fungerende partisekretær for Kristendemokraterne.

Ingrid Wredstrøm med sin nye chef, Per Ørum

Hun afløser Dan Skov, som har besluttet at trække sig fra den krævende post, som han har beklædt siden partiet skiftede formand og linje i 2008. Selv om han hørte til Kornbek-fløjen, besluttede han at hjælpe partiet op igen – uden løn.
Det er de samme betingelser, Ingrid har sagt ja til. Der er nemlig ikke råd til lønninger før efter folketingsvalget – hvis det lykkes at komme ind.
Men Ingrid er idealist, – også når det koster noget.
Hun er datter af cand. teol. Bent Feldbæk Nielsen, som turde stå ved sin holdning om barnedåb i folkekirken, selv om det kostede ham jobbet og pensionen.
Ingrid voksede således op i Thy i en intellektuel præstefamilie. Forældrene var tæt på at gå fra hinanden, da de oplevede en karismatisk fornyelse. Og Ingrid husker at hendes far gik fra at være en åndelig teoretiker til at have en meget personlig Gud. Selv besluttede hun som 13-årig at følge Jesus.
Som ung flyttede hun til København og tog læreruddannelse på Zahles seminarium i januar 1994. Hun blev gift med Carsten Wredstrøm, der er civilingeniør og sammen flyttede de til Grækenland for at arbejde i et projekt dér.
Hjemme igen blev Ingrid ansat i folkeskolen i Hillerød. Men hun var dybt frusteret over at skulle bruge så megen tid på at opdrage andre folks børn. Hun tog konsekvensen og sagde op i 2000 for at finde sig et ikke-lærer job. Men Jyllands-Posten fik fat i historien om Ingrids opgør med lærerjobbet. Pludselig var hun i aviserne og 19-direkte og tv2 nyhederne.
Samme år stillede Ingrid op til byrådsvalget som spidskandidat for Kristendemokraterne i Hillerød – og blev valgt. Og hun var tæt på at blive viceborgmester. Det politiske miljø gav en mulighed for at gøre noget ved alle frustrationerne over samfundets udvikling.
En periode valgte Ingrid også at undervise sine egne to drenge. Den ældste søn havde rygmarvsbrok og specielle indlæringsproblemer. Og hun ønskede ikke, at han skulle blive et special-undervisningsbarn resten af sin skoletid.
Hjemmeundervisningen udviklede sig til en privatskole, ”Musketérskolen”, i det lokale forsamlinghus i Gadevang ved Hillerød. Skolen brugte et italiensk undervisningsmateriale, som er udviklet på Boulogne universitet i 1988, og som netop tager hensyn til hvert barns egen baggrund. Skolen fungerede indtil denne sommer, hvor elevantallet blev for småt og Ingrid valgte at lukke skolen.
Politisk havde Ingrid Wredstrøm i mellemtiden fulgt Tove Videbæk ud af Kristendemokraterne og over i De Konservative. Men da KD vendte tilbage til den oprindelige linje med vægtlægning på det kristne, etiske grundlag, vendte Ingrid tilbage som kandidat i Helsingør-kredsen.
Og nu er hun blevet partisekretær for Per Ørum og kompagni. Foreløbig indtil valget – og det må jo snart komme.