Fin fortælling for mindre børn

Max og Mikro er en illustreret fortælling på knap 40 sider. Hovedpersonen er musen Mikro, som har den vigtige mission at rydde op i skoven efter en masse væltede træer.
Hans kræfter er imidlertid begrænsede, og opgaven synes umulig og urimelig, men hjælpen er på vej.
Historien er enkel og pointerne er klare. Fortællingen kan betragtes som en allegori, idet Max repræsenterer Gud (eller Jesus), mens Mikro er mennesket, der ved egen styrke forsøger at rydde op (efter syndefaldet?). Hovedbudskabet er: Søg Gud af hele dit hjerte, så vil han være at finde – hans kræfter rækker og hans hjælp forslår.
Max og Mikro er en historie for (de mindste) børn. Da jeg læste den for min søn på tre år, var han helt med på den, mens storesøster på syv fulgte med fra sidelinjen nok mest for hyggens skyld. Fortællingen fungerer, og det giver muligheden for at snakke med sine børn om de pointer/moraler, den gerne vil formidle.
Folkene bag bogen er Peter Tinggaard og Gunnar Jørgensen, som altså har dannet ”spilopmageriet”. Hvem de i øvrigt er, kan man ikke se på hjemmesiden, men man kan læse lidt mere om planerne, som bl.a. omfatter 2-4 bøger pr. år. Bliver man glad for Max og Mikro, så kan man glæde sig til ”Det store suttetræ”, som kommer meget snart.
Josua Christensen

Peter Tinggaard:
Max og Mikro – Historien om de væltede træer
Ill.: Gunnar Jørgensen
40 sider
99 kr.
Spilopmageriet