Glad musik

Gruppen bag ’Evangeliets Gyldne Sange’ har udgivet deres andet album.Det nye album ’Himlen er åben over mig’ betår af 14 evangeliske sange. Det er svingende glad musik, som bringer smilet frem.
Mange har efterhånden stiftet bekendtskab med Evangeliets gyldne sange, da koret fra Brønderslev nu har været på banen i 10 år.
Koret består af 21 ”modne kristne” fra forskellige kirker, som synger gamle evangeliske sange og spiller på klaver, saxofon, violin, bas, harmonika, guitar og banjo. De indspillede deres første cd i 2008 og i 2009 fulgte en dvd.
Det nye album emmer af livs- og frelsesglæde – hvilket jo netop er livsnerven i de gamle kendte evangelie-sange. Var man ung, da disse sange blev sunget flittigt, vil albummet uden tvivl vække minder om en svunden tid til live igen. Sangene fremføres med kor, herrekor, duet og solo.
En af styrkerne ved de gamle sange, er rigdommen i teksterne. Noget man af og til kan savne i de mere moderne korte lovsangskor.
I de ’gyldne’ sange får vi ord der levende beskriver Jesus, himlen, livet i Gud – og uden.
Her er en lille smagsprøve:

Er du fortvivlet, sorgfuld og i nød?
Vend om til ham og hvil i troens skød,
løft dine øjne op til det Guds lam,
som tilgi’r synd og skam.
Kom som du er til ham som gir’ dig fred,
og som på korset døde i dit sted,
som tørrer hver en tåre af din kind,
luk ham i hjertet ind.
Himlen dig venter,
Jesus kommer snart,
sine han henter åh, så underbart,
når Jesus tar os til Jerusalem,
er du da en af dem?

Der er en oprigtighed over albummet som gør, at man ikke er i tvivl om, at disse mennesker elsker at synge om Gud. Har man lyst til at synge med, og der er der gode chander for, kan man finde teksterne i cd’ens omslag.
Lisbeth

Evangeliets gyldne sange: Himlen er åben over mig
Kr. 100
Cd • 14 sange
egsnet.dk