Kristne arabere og jøder var samlet til stævne i Galilæa

Glæde var stikordet for det store årlige friluftstævne i Galilæa. Cirka 1.000 messiastroende
arabere, jøder og andre, deriblandt 20 nordmænd, mødtes i en park vest for Tiberias.Glæden var stor, da både jøder og arabere mødtes og omfavnede hinanden. De takkede Gud for troen på Jesus Messias, som de har fundet frem til.

De tusinde, der deltog i stævnet i Galilæa, sluttede med en fælles lovsangsdans.

Den arabiske præst Anis Barhoum, som ledte mødet, understregede, hvor nødvendigt det er for troende at mødes og opmuntre hinanden.
– Særligt i disse dage, hvor den politiske situation er vanskelig, og mange er urolige, er det vigtigt, at vi støtter hinanden og står sammen, siger Barhoum, præst i byen Shefa-Amer i Galilæa.
En lovsangsgruppe indledte mødet med flere sange på arabisk. Forsamlingen sang af fuld hals. Der var også lovsange, som vi kender fra Vesten, og som gæsterne kunne være med på. Hele mødet blev oversat til hebraisk, russisk og engelsk.
Præsten, Daniel Jahav fra en messiasmenighed i Tiberias, taler om Jesu første under ved brylluppet i Kana.

Alle kender Kana

– Vi der bor her er privilegerede, for Kana er en kendt by for os. Der har vi været, og vi kan let sætte os ind i, hvad der skete, siger Jahav.
Han understrejer, at alle sammen er inviteret til et bryllup i Himlen.
– Du har fået indbydelse til at være med i brylluppet for kongernes konge i himlen. Han er din ven, han ønsker at se dig der. Er det ikke fantastisk? siger Daniel Jahav begejstret.
Han forkynder Jesu død og den pris, han måtte betale for at kunne indbyde alle til brylluppet i Himlen.
– Alt er betalt. Der er gratis adgang, det er bare at tage imod, siger Jahav.
Han peger på, at det startede med jøden Jesus og hans jødiske disciple.
– Men budskabet gik videre ud til hedningene, og det gælder alle mennesker i dag, siger Jahav.

Ung forsamling

Det slår os, hvor ung den store forsamling er. Blandt de mange unge, som også har placeret sig i skråningen bag selve mødepladsen, møder vi to teenagere.
Nash (16) og Maria (17) er begge fra byen Kafr Jasif i det nordlige Galilæa. Nash har været kristen i et år og er aktiv i en King of Kings-gruppe.
– Jeg er her på grund af, at Jesus frelste mig, og det er det bedste, som er sket. Dette vil jeg gerne dele med andre, siger Nash.
Maria har været troende i fire år og fortæller, at der er over 100 med på møderne i hjembyen.
– Her møder vi venner og andre, som tror på Jesus, og her bliver vi mere kendt med Jesus, siger Maria.