Arabere får hjælp til at lære om kristendommen

Mange muslimer på Den Arabiske Halvø lærer om den kristne tro via internettet. Raeesa er et eksempel på en pige, der er villig til at opgive alt for Jesus. Hun har bl.a. forladt sin forlovede.
De bliver måske ikke ligefrem kristne i tusindvis ad gangen, men én efter én kommer mange muslimer på Den Arabiske Halvø alligevel til tro på Jesus.
Nogle af dem lærer at tage de første skridt i deres nye kristne liv gennem hjemmesider eller ved hjælp af en personlig vejleder over internettet.

Mødte Jesus

Et af disse websteder er udviklet og finansieret af Åbne Døre. Fra Sue har vi modtaget en opmuntrende beretning om en af frugterne af dette websted. Sue arbejder på at hjælpe Raeesa til at lære mere om livet som kristen. Raeesa er en pige fra Den Arabiske Halvø. Hun mødte første gang Jesus i en drøm, og senere tog hun imod ham som sin frelser. Det lykkedes for Raeesa at finde en bibel i en kirke i sit land, og hun begyndte at læse i den. Ved at søge på internettet kom hun i kontakt med Sue, som hjalp hende til at forstå det, hun læste, og at få mere at vide om, hvad det vil sige at leve som en kristen.

Opgiver alt for Jesus

Den ændring, der skete i Raeesas liv, gik selvfølgelig ikke ubemærket hen af hendes familie.
– De begyndte at få mistanke om, at jeg var interesseret i en anden religion end islam, så de truede mig med vores lands love vedrørende konvertering fra islam til kristendommen, sagde hun.
Men Raessa reagerede på disse trusler ved at udvise et usædvanligt mod.
– Med apostlen Paulus kan jeg sige, at jeg vil opgive alt for at lære Jesus at kende.
For eksempel opgav hun sit forhold til sin forlovede, efter at hun havde været forlovet med ham i omkring seks år. Hun forklarer: ”Hvordan skulle jeg kunne fortsætte med at være forelsket i en mand, der ikke elsker min Herre og Frelser?” Ifølge hende kæmper hendes tidligere kæreste nu for at finde sandheden om Gud, efter at hun har fortalt ham sin historie.

Lærte om Jesus

Hun har gennemført et discipeltræningskursus på internettet. Det var slet ikke nemt. Det er svært at finde kristent materiale på internettet, fordi regeringerne plejer at blokere disse websteder. Endnu en fantastisk ting er, at hun begyndte at sende e-mails til sin bror, som boede i Vesten. Til sin overraskelse opdagede hun, at han bor hos en kristen familie, og at han også har taget imod Kristus for nogle år siden. Nu er hendes bror meget bekymret for hende, da det ikke er sikkert for hende at blive i landet.