Ørum sprang fra som ny formandskandidat for KD

Henri Nissen er nu opstillet som ny kandidat til formand for partiet.Det er ikke dramatik, de mangler i Kristendemokraterne. Efter en dramatisk valgkamp lykkedes det mod Per Ørums forventning ikke partiet at vinde det kredsmandat, som skulle have bragt partiet i folketinget.
Men straks efter valget stillede Per Ørum op til posten som landsformand for partiet, støttet af Vestjyllands Storkreds.
Efter at han havde meddelt sit kandidatur, meddelte den nuværende formand, Bjarne Hartung Kirkegaard fra Bornholm, at han så ikke ville genopstille efter tre år på posten.
Dermed var der ikke andre kandidater end Ørum, der kunne regne sig selv som valgt på landsmødet den 27. oktober. Fristen var nemlig dagen efter folketingsvalget, så ingen yderligere kandidater kunne komme til.
Et forslag om at udsætte fristen blev afvist med henvisning til vedtægterne.
Men nu bliver hovedbestyrelsen nødt til at dispensere fra vedtægterne, for ellers har man ingen kandidater til formand på landsmødet!
Per Ørum besluttede nemlig kort før et hovedbestyrelsesmøde i lørdags at springe fra som kandidat. Han begrunder det med stor skuffelse over valgresultatet og manglende udsigt til at kunne føre partiet frem til nye sejre.
Fyns Storkreds besluttede efter meddelelsen at opstille formanden for Sydjyllands Storkreds, Henri Nissen. Måske bedre kendt som Udfordringens redaktør.
Ved redaktionens slutning var der ikke kommet andre kandidater, men der ventes flere i ugens løb.
Lisbeth