T-shirts med budskab skaber debat

Modekæden Forever21 har skabt debat med deres nye ”Jesus”-t-shirts.Jesus <3 you, Pray x 15, God og Faith. Sådan ser nogle af den nye sæsons t-shirts ud hos Forever21. Forever21 er en amerikansk virksomhed, der er ejet af den koreanske Chang-familie, som også er bekendende kristne. Normalt nøjes de med at vise deres tro med et lillebitte bibelvers på butikkernes poser og en stor procentdel kors blandt smykker og tilbehør. Men denne gang er de gået et skridt længere.
Med moderne t-shirts, som på forskellig vis henviser til deres kristne tro, sender de et kraftigt statement i et amerikansk samfund, som bestemt ikke er uvant med den slags bekendelser.

Til gudstjeneste

Men det falder bestemt ikke i smag hos bloggeren WTForever21, som løbende kommenterer humoristisk på sjove designs hos Forever21. Især t-shirten med teksten: ”Pray” (bed) omkring femten gange, generer hende
Hun skriver:
– Midt iblandt Jesus kærlighed og alle korsene hoppede det her på mig, prikkede mig på skulderen og sagde: Du er ikke længere i en butik. Velkommen til søndagmorgen-gudstjenesten, som du ikke meldte dig til. Kom så i gang med at be’, din synder!
Hendes blogindlæg vakte heftig debat på siden. Hun fik både næsten hadefulde kommentarer fra kristne, som følte sig forfulgt af hendes blogindlæg, og opbakkende kommentarer fra andre modebloggere, som godt forstod den oplevede provokation.
Ifølge kommentarerne sælger toppene godt i nogle områder af USA, mens de fungerer mindre godt i andre områder.
Eva