Tyrkiet finder frem til israelske commandosoldater via “Facebook”

Det israesk-tyrkiske forhod er blevet yerligere afkølet, efter at tyrkiske efterretningsfolk har tilstillet anklagemyndigheden en rapport med en liste med navnene på 174 israelere, der direkte eller indirekte var involveret i israelske commandosoldaters raid ifjor mod et skib på vej til Gaza-striben, hvorunder ni tyrkere blev dræbt.Siden har Ankara afkrævet Jerusalem en undskyldning, hvilket Israel har afvist med den begrundelse, at israelerne blev angrebet og var i livsfare. Israel vil ikke gå længere end at fremsætte “en beklagelse”.

Ifølge den tyrkiske avis “Sabah” står statsminister Binyamin Netanyahu øverst på navnelisten som “den mest ansvarlige”. Israelerne blev identificeret fra fotografier

og forskellige medie-kilder. Højt oppe på listen er også forsvarsminisr Ehud Barak, udenrigsminister Asvigdor Lieberman, tidligere flådehef Eliezer Marom, den tidligere chef for den militære efterretningstjeneste Amos Yadin og en række officerer af forskellig rang.

– Næsten alle de israelske soldater, der dræbte ni tyrkiske borgere og sårede 30, er blevet identificerede, skriver den tyrkiske avis.

I rapporten oplyses, at den israelske regering ikke har besvaret det tyrkiske justitsministeriums krav om at offentliggøre en liste over de, der deltog i operationen, hvilket fik tyrkiske efterretningsfolk til nærmere at undersøge foreliggende oplysninger, bl.a. ved brug af “Facebook” og “Twitter”.

Den tyrkiske granskningskommission undersøgte navnene på medlemmer af den israelske eliteenhed, “Shayetet 13”, der foretog rqaidet mod det tyrkiske skib,

“Mavi Marmara”, og sammenholdt dette med fotografier offentliggjort i medierne. Kommissionen har ligeledes gennemgået korrespondence skrevet af soldater, som menes at have deltaget i raidet. Også navne, der blev forelagt af den radikale tyrkiske organisation IIH, som organiserede flotillen til Gaza, blev studeret nærmere.

Ifølge rapporten vil den tyrkiske anklagemyndighed anmode israelske instanser om at verificere, om de, der står på listen – omfattende 140 fotografier af 174 israelere som direkte eller indirekte deltog i raidet – var involveret i raidet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I raporten står:

– Alle israelske kabinetsministre var ansvarlige for ordren.