Hvad er du værd for Gud?

Hvor meget er vi værd for Gud? Det er dér, vi finder vores virkelige værdi. Det er Gud selv, som sætter målestokken for værdi i dette univers, ikke mennesker.
Af John Bevere
Forfatter, underviser
og foredragsholder

”For det, som sættes højt af mennesker, er afskyeligt i Guds øjne (Lukas 16,15).
Jesus sagde: ”Hvad hjælper det et menneske at vinde hele verden, men bøde med sit liv? Eller hvad kan et menneske give i vederlag for sit liv?” (Matt. 16,26).
Tænk et øjeblik over al den rigdom, der findes i hele verden. Tænk på alle bygningerne til mange millioner dollars, ædelstenene og de kostbare metaller, alle de fine biler og yachter og flyvemaskiner og al slags elektronik. Og alt dette er endda kun en lille del af de kostbare ting.
Hvis vores sande værdi – den værdi Gud sætter os til – er mere end hele verdens rigdom, hvad er vi så værd for ham?
Det siges til os: ”Således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn” (Johs. 3,16).

Der er ikke nogen eller noget, der er mere værdifuldt for Gud Fader i dette Univers end hans søn, Jesus. Ved at løskøbe os med Jesus har Gud sat vores værdi til at være lige så høj som hans største skat. Her er noget overraskende: Hvis vi havde været én øre mindre værd for Gud end værdien af Jesus, ville faderen aldrig have ofret ham, for Gud gør aldrig en dårlig handel.
Fantastisk! Ser du, hvor betydningsfuld du er for Faderen? Jesus bekræfter dette ved at sige: ”Den herlighed du har givet mig, har jeg givet dem, for at de skal være ét, ligesom vi er ét, jeg i dem og du i mig, for at de fuldt ud skal blive ét, for at verden skal forstå, at du har udsendt mig og har elsket dem.” (Johs. 17, 22-23).

Afsnittet er fra bogen
”I Guds nærhed”
af John Bevere.

John Bevere er født i 1959 i West Virgina, USA. Han er en bestseller forfatter og en populær taler ved konferencer. Han og hans kone, Lisa, grundlagde John Bevere Ministries i 1990.