Mødres protest imod sjofle iskugler hjalp

Den konservative kristne organisation – OneMillionMums, (en million mødre) protesterer imod Ben og Jerry’s nyeste is-produkt ’Schweddy balls’.
Organisationen opfordrer alle sine medlemmer til at boycutte isfirmaet, hvis det bliver ved med at producere flere ’spøgefulde’ varer.
Schweddy balls er nemlig amerikansk slang for ”svedige nosser”.
Ben og Jerry’s har altid haft en ’skrue løs’ med hensyn til deres firma, men denne gang er de altså kommet op at slås med mødrene.
Titlen ”Sweddy balls” refererer til Alec Baldwin og ’Saturday Night Live’, et satirisk live show. I showet forsøger værten at sælge et ferieprodukt, som han omtaler som sine ’schweddy balls’.
Med fuldt overlæg navngav Ben og Jerry deres sjofle is, lige før premiereren af programmets 37 års jubilæum, hvor værten var Alec Baldwin.

Ikke nogen god spøg

Selvom titlen kun var ment som en spøg, så mente en million mødre det altså anderledes.
På mødrenes hjemmeside kunne besøgende vælge at sende en fortrykt e-mail, hvor de truede med at boycutte Ben og Jerry’s firma.
Ben og Jerry forsøger at tage situationen muntert.
Talsmanden, Sean Green-wood, er dog enig i, at navnet kan virke respektløs, ”men vi har altid villet have noget uhøjtideligt og lidt sjovt… Vi prøver ikke på at fornærme folk. Vores fans forstår den form for humor.”
Greenwood har rapporteret til ABC News, at han indtil videre har modtaget 600 klager fra mødre.
Det var dog ikke alle tilbagemeldinger, der var negative. Ben og Jerry’s siger, at de også har modtaget andre e-mails, hvor de roses for deres humor og komplimenteres med ”fed humor” og ”vi elsker jer gutter”.
Det er dog ikke første gang, at firmaet har jokket i spinaten; i begyndelsen, hvor homoseksuelle vielser blev lovliggjort, ændrede de navnet på et af deres produkter, kaldet ’’Chubby Hubby’’ (Buttet ægtemand), til Hubby Hubby (ægtemand ægtemand).
Firmaet har nu lovet at navnet ændres, når den producerede mængde is er solgt.
Pia