Chick-fil-A kåret som årets bedste restaurant

En kristen restaurant blev kåret som den bedste storkæde-restaurant i USA i 2011 af Zagat Inspection

Samuel Truett Cathy grundlagde den amerikanske fastfood-kæde Chick-fil-A i 1986 og driver sine restauranter ud fra kristne værdier.

Chick-fil-A er en amerikansk fastfood-kæde, som har specialiseret sig i kyllinge-sandwich. Kæden har 1.583 restauranter i 39 stater og er især udbredt i sydstaterne. Den har hovedsæde i staten Georgia.

Kristne hovedprincipper

Kæden blev startet af en sydstatsbaptist ved navn Samuel Truett Cathy. Han driver virksomheden på kristne værdier. Formålet er: ”at ære Gud ved at være en trofast forvalter af alt, der er os betroet og at have en positiv indflydelse på alle som kommer i berøring med Chick-fil-A”.
Medarbejderne opfordres til at ”gå en ekstra mil” for at ALLE kunder skal føle sig behandlet med ære, værdighed og respekt.
Forretningens kristne hovedprincipper er næstekærlighed, loyalitet, søndagslukket, arbejdsmoral og velgørenhed.
”Vores beslutning om at holde lukket om søndagen er vores måde at ære Gud på og rette vores opmærksomhed mod dét, som betød mere end vores forretning,” fortæller Cathy.
Kæden er kendt for sit slogan ”EAT MOR’ CHIKIN” (spis mere kylling) – som bringes i forbindelse med billeder af køer.
Chick-fil-A har lige modtaget en begejstret anmeldelse fra Zagat Inspektion, som bedømte restauranterne og valgte Chick-fil-A, som den bedste af alle de store fastfood-kæder – foran større fastfoodkæder, som for eksempel In-N-Out Burger, Papa Murphy’s, Panera Bread og Chipotle Mexican Grill.
Restauranterne blev blandt andet bedømt ud fra deres mad, faciliteter og service.
Zagat vurderede, at Chick-fil-A samlet set var fremragende, og efter evalueringerne endte restauranten altså i toppen.
Chick-fil-A rangerer allerede på ”the best of the best”-listen.
Pia