Prinsen skal have sin prinsesse

Vilja er ked af sin rolle i skolens teaterstykke, men når det går galt, er hun så klar til at redde showet?
Vilja bor langt væk fra sine klassekammerater, og hun plejer at gå hjem fra skole alene, op og ned ad bakkerne. Hun er dygtig til at spille fodbold, og hun kan også lide at spille teaterstykker sammen med sin mormor og med sin morfar som publikum. Hendes morfar er forfatter, som skriver digte til børn og voksne. Hendes mormor bor på plejehjem og har det svært med at huske ting, men hun er alligevel dygtig til at lære Vilja, hvordan hun kan bede til Gud. Hendes mor arbejder på plejehjemmet, hvor mormor bor.
Sommetider kommer hendes klassekammerat Jens med hjem. De snakker godt sammen, og hun føler sig tryg sammen med ham.
Men en dag i skolen siger læreren, at de skal spille et teaterstykke for forældre og søskende. Han ved, at Vilja har problemer med at læse og giver hende rollen som en tryllesten.
Hun er ked af det, fordi hun synes, rollen er kedelig, og hun bliver jaloux, fordi Jens spiller prins, og Silje er prinsessen.Da prinsessen bliver syg, skal Jens og Vilja finde en løsning, før forestillingen bliver aflyst.
Vilja, mormor, og tryllestenen er en velskrevet bog, fyldt med farverige billeder. Aldersgruppen, bogen henvender sig til, er de 9-12 årige, men historien er enkel og til at forstå og spændende nok til at fastholde yngre børns opmærksomhed. Lohses hjemmeside foreslår to aldersgrupper: 4-6 og 7-10 årige.
Viljas mormor lærer hende at bede, og det gør hun, når hun fx er på tur med sin glemsomme mormor. Hun lærer også, at Gud ikke altid opfylder hendes ønsker, men at han er nærværende, og at han giver hende styrke til at klare livets udfordringer.

Torhild Moen:
Vilja, mormor og tryllestenen
48 sider • 99,95 kr.
Lohse