Par øger fokus på mission

Dorrit og Torben Madsen nedprioriterer danske ledelsesopgaver for at fokusere udelt på mission.To ildsjæle i både Danmark og Afrika har valgt at bruge mere af ilden i Afrika og skrue lidt ned for blusset i Danmark.

Betania kirkecenter måtte 13. november tage afsked med Torben og Dorrit Madsen som en del af ledelsen i kirken.

Dorrit og Torben Madsen har gennem den seneste tid ønsket et øget og styrket fokus i deres missionstjeneste. Derfor meddelte de, at de ønskede at træde ud af Betania KirkeCenters ledelse i efteråret 2011. Søndag den 13. november blev det så en realitet, hvor der blev taget afsked med dem som en del af Betania Kirkecenters ledelse, samtidig med at de blev velsignet af fællesskabet i deres fremtidige tjeneste.

Dorrit og Torben Madsen har gennem en del år været en del af Betania KirkeCenters ledelse. De blev indsat som medforstanderpar i 1985. I 1988 rejste de så til Kenya som missionærer under Mission til Unåede, Betania KirkeCenters Ydremission. Herfra vendte de hjem i 1992 og blev igen en del af kirkens ledelse.

Grundlægger af IAS

De fortsatte dog deres virke som missionærer, bl.a. ved at starte foreningen Friends International, der bl.a. støtter en skole i det nordlige Kenya. I 2000 var Torben grundlæggeren af hjælpeorganisationen International Aid Services Danmark (IAS).
Det skete på baggrund af den store nød, som Torben blev konfronteret med på sine rejser. Siden er både arbejdet med Friends, Mission til Unåede og IAS vokset. En vækst som har været en medvirkende faktor i deres ønske om at kunne være mere fokuseret. Ved at være mere fokuseret på det de brænder for, tror Dorrit og Torben på en øget vækst i missionsarbejdet og IAS.

I forandring

IAS deltog i tv-indsamlingsshowet AFRIKA NU i år. Penge herfra samt indsamlede midler i frikirkenet blev brugt på maduddeling i bl.a. Garissa i det nordøstlige hjørne af Kenya, hvor Dorrit her er taget med ud til de sultende.

Dorrit og Torben fortalte ved gudstjenesten, hvor deres beslutning blev fremlagt:
– Vi har i den senere tid følt trang til at søge Gud for vores tjeneste, så vi er lige der, hvor han vil have os. Vi trives godt i kirken og IAS, men mærker samtidig, at vi er i forandring og skal lytte til Guds røst. Vi har været glade for vores tid som en del af kirkens lederteam, men ønsker også at give plads til nye.
– Det har været mange spændende år med mange dejlige opgaver, og vi glæder os over den positive udvikling, Betania KirkeCenter er inde i. Samtidig ønsker vi også at være mere effektive i det, Gud har kaldet os til.
Morten Patrzalek, præst i Betania KirkeCenter, fortæller:
– Vi er på den ene side kede af, at de stopper, men Gud har store ting foran dem, og vi vil som kirke bakke dem op. De oplever, at deres tjeneste vokser, hvilket vi kun kan bekræfte. Samtidig ser jeg også deres ønske om at stoppe som et skulderklap. Dorrit og Torben brænder for kirken, de ville ikke have truffet en sådan beslutning, hvis ikke de oplevede Betania KirkeCenter som stabil og i fremgang.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selv om Dorrit og Torben er stoppet i kirkens ledelse, er de stadig aktive i kirken. De er involveret i kirkens missionsarbejde, udvikling af kirkens gudstjenester, kirkens trivsel og rammer, kvindegruppen Heart-to-Heart samt rådgivning og sjælesorg.
Eva