– Vi skal være stolte af vores tro

Baronesse Saveeda Warsi er Storbritanniens første muslimske minister. Hun mener, at folk i Storbritannien skal være mindre flove over at være kristne.
– Vi skal skabe et land, hvor folk kan være stolte af deres tro – hvor de ikke føler, at de er nødt til at skjule deres religion, siger Warsi, Storbritaniens første muslimske minister.

Baronesse Saveeda Warsi

Lady Warsi er født i Pakistan og er immigreret til Storbritannien. Selvom hun er muslim, ønsker hun at skabe et samfund, hvor mennesker ikke er flove over at være kristne.
Samtidig opfordrer hun også religiøse mennesker til at lytte til hinanden.
Warsi mener nemlig ikke, at kristendom er en modsætning til det multikulturelle Storbritannien.
– Det er forkert at antage, at man kompromitterer sin identitet, når man forsøger at forstå andre, siger hun.
– Jo bedre du forstår din nabo, jo bedre og stærkere bliver din egen religiøse identitet. Jeg har i mange år sagt, at jo stærkere vi er som kristen nation, jo bedre forstår vi andre trosretninger.

Vil skabe dialog

– Storbritannien har en stolt historie med pluralisme, hvor der er flere grundlæggende principper i tilværelsen og interreligiøsitet, hvor mange trosretninger er samlet. Men nu skal vi videre: Der skal skabes dialog mellem menigheder og samfund, siger Warsi.
Warsi tager afstand fra islamistiske ekstremister i sit oprindelsesland Pakistan. Hun mener, de holder den ”idé om harmoni via forskellighed” nede, som ellers ”løber igennem Pakistans historie og hjælper med at definere samfundet i dag.”
Hun fortæller om, hvordan hun mødte den eneste kristne i Pakistans ministerråd. Han blev henrettet for at tale ud om blasfemilove.
Susan