50.000 illegale afrikanske indvandrere i Israel

Statsminister Binyamin Netranyahu vil om kort tid med afrikanske ledere drøfte deportation af illegale indvandrere, der strømmer ind i Israel over den egyptiske grænse, hovedsageligt fra Sudan og Eritrea.Antallet af disse indvandrere er nået op på 50.000 i løbet af de sidste fem år, d.v.s. omkring 1000 om måneden – mænd, kvinder og børn – mange af dem i en svær forfatning som flygtninge, der har krydset Egyptens Sinai-ørken.

Netanyahu vil forelægge problemet for de afrikanske ledere, når han om kort tid rejser til Kenya, Uganda, Etiopien og muligvis Syd-Sudan. Nogle af disse lande føler sig truede af islamisk terrorisme, og den israelske regeringschef vil komme ind på, hvordan man kan bremse denne illegale indvandring og ordne en tilbagerejse til deres hjemlande.

Indvandrerne betegnes som IWI’ere (Illegal Work Infiltrators). Deres ankomst til Israel i så stort antal sætter den israelske stat på en vanskelig prøvelse som følge af landets begrænsede ressourcer.

Dilemma
Ikke mindst på baggrund af jødeforfølgelserne i Eurpa er Israel i et dilemma med behandlingen af denne menneskestrøm.

På den ene side siges det, at den jødiske stat – af alle lande – ikke bør afvise folk, som forsøger at undslippe forfølgelse. Andre argumenterer, at denne menneskegruppe er en økonomisk byrde, og at den truer Israels jødiske karakter.

Israel bestræber sig nu på tre planer på at imødegå denne indvandring: 1) ved at fremskynde opførelsen af en 240 km lang barriere langs grænsen, 2) udvidelse af Saharonim interneringslejren fra 2200 pladser til 5500, og 3) strenge bødestraffe til israelske virksomheder, der beskæftiger illegale arbejdere.

Der tales om bøder på 75.000 shekler (omkring 19.000 dollars) eller muligvis lukning af en sådan virksomhed.

– Vi ønsker ikke, at Israel skal blive en magnet for mennesker, der vil sætte alt ind på at få arbejde i landet, siger en israelsk embedsmand. Det jødiske folk må ikke blot sætte et moralsk eksempel for, hvordan udviklede lande skal behandle en sådan indvandring, men også sikre, at et satærkt jødiske flertal bevares i en suveræn jødisk stat.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den israelske regering har nu vedtaget at der skal anvendes 630 millioner shekler (ca. 140 millioner dollars) til dets forskellige tiltag om at stoppe indvandrerstrømmen

“En trussel”
Netanyahu sagde, at de illegale arbejdere udgør en trussel mod Israels økonomi, infrastruktur og sociale velfærdssystem.

– Vi har ingen forpligtelse til at acceptere illegale infiltratorer, sagde Netanyahu.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Uden en plan om at tage sig af dette problem vil antallet af disse indvandrere nå op på 100.000 om året.

Netanyahu sagde imidlertid også, at antallet af politiske flygtninge er relativt lavt – og at de vil få ly i Israel.