Afvekslende julemusik

Gunnertoft Gospel Singers’ nye album ”A merry little Christmas” er afvekslende i ordets bedste betydning.
Gunnertoft Gospel Singers er en samling af dygtige og veluddannede gospelsangere, som sammen med gæstesolister under ledelse af Jakob Gunnertoft skaber avanceret gospelmusik.
På denne deres første julecd er gæstesolisterne Jonas H. Petersens fra Hymns from Nineveh, Erann DD, Linda Andrews og Søs Fenger. Fire store navne, som hver især bidrager med noget flot og vidt forskilligt.

Og forskellighed er mere end noget andet kendetegnende for Gunnertoft Gospel Singers jule-cd. Hvor julemusik til tider kan have en ensartet lyd og fungere som et langt play-back-track til julen, er denne cd fyldt med overraskelser.
Overraskelserne består blandt andet af Jonas H. Petersens dybtfølte ”Mary did you know”, et anderledes, men ørehængende omkvæd på ”En rose så jeg skyde” og en af de mest rockede versioner af beatlesklassikeren War is Over, jeg har hørt. Numrene skifter både i stil og intensitet, fra dansk til engelsk og mellem mange forskellige kunstnere, og det bliver meget afvekslende at lytte til for eksempel i bilen, hvor enslydende album kan glide lidt i baggrunden.
Samtidig er sangene de gode gamle klassikere: ”Dejlig er jorden”, ”Mary’s boychild” og ”Oh come all ye faithful”, og dem vil jeg i hvert fald gerne høre i julen. Og rigtig gerne i smukt udførte og fornyede versioner.
Bagsiden ved fornyelsen og afvekslingen er naturligvis hæmmende, hvis det er en rendyrket stemningsskabende baggrundsmusik, som er målet med jule-cd. Gunnertoft Gospel Singers’ ”A merry little Christmas” beder om at blive lyttet til og ikke blot afspillet.
Eva